От х:

Днес в x:

5G и 8K си дават среща в уникална продукция

Китай отново смая света с новини за последното поколение високи технологии. China Media Group (CMG) успешно осъществи интегрирана продукция с пряко предаване и бързо редактиране в реално време чрез 5G + 8K технологии. На 19 май се проведе церемония за старта на „Седмицата за популяризиране на иновативното приложение 5G+4K/8K+AI", като заместник-началникът на отдел Публичност на ЦК на ККП и директор на КМГ Шън Хайсюн участва на церемонията.

Гостите изгледаха промоционален клип в 8K резолюция, озаглавен "Цветен Китай". Популяризирането на иновативното приложение за технологиите "5G + 4K / 8K + AI" започва в Китай през миналата година. То беше използвано при излъчването тържеството по случай 70-годишнината от създаването на КНР, както и при отразяването на лайтмап осветителното шоу върху централата на КМГ.

Тази година China Media Group ще използва 5G мрежа за прякото излъчване на две сесии на ККП и отразяването на новините около тях.

8K видеото, произведено от КМГ, ще бъде показано чрез новите медийни платформи и прожектирано на над 400 000 екрана с ултрависока резолюция ситуирани в големите градове на страната.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини