От х:

Днес в x:

30% от децата се завърнаха в детските градини днес

Изображение 1 от 5

    30% от децата, посещаващи детските градини, днес се завърнаха в тях след като детските заведения бяха затворени за 2 месеца и половина.

    В детските заведения се вземат всички предписани от министерството на здравеопазването мерки, а децата ще прекарват възможно най-дълго време навън в дворовете на детските градини. На всички деца, преди влизане в сградите, бе измерена телесната температура, за да може да се отсеят евентуално болните от тях. Бяха спуснати ред изисквания и препоръки към родителите преди да пуснат децата си на градина. Очаква се от следващата седмица броя на децата да се увеличи.

    Благодарение на отварянето на детските градини и яслите, голяма част от родителите на малчуганите се завърнаха на работните си места, след като изразходваха платения си годишен отпуск и бяха пуснати в неплатен.
    Децата бяха посрещнати отново от своите любими учителки и лели. С много любов и грижа те създадоха на децата приветлива и безопасна среда. Нови игри очакват малчуганите на дворовете, където предимно ще се провеждат заниманията. Млечната кухня също работи на почти пълни обороти от вчера и вече достигна 63% от своя капацитет, коментира кметът Иво Димов.
     

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ге
      Генералисима
      3 0
      14:28, 27 май 2020
      И ГЕНЕРАЛА каза, "ще мрете яко" и вие пуснахте децата на първа линия, за да са първите паднали в борбата със заразата!
    Последни новини