От х:

Днес в x:

8 °C

Математичката Ваня Гочева е първият носител на званието „Учител на годината на ПМГ“

Първят носител на новоучредената награда на Природо-математическата гимназия в Хасково „Акад. Боян Петканчин“  „Учител на годината“ е преподавателката по математика Ваня Гочева. Наградата беше определена от педагогическия съвет на престижното хасковско училище преди седмица след номинации и гласуване онлайн, и тя вече е част от ежегодните призове, които се връчват на най-добрите преподаватели и възпитаници на гимназията.

Номинацията на Ваня Гочева е направена от колегите й по няколко критерия, сред които са оценка за подхода при преподаването в дигитална среда, както и участие в училищния живот, наградата е определена и на базата на постиженията през годината на нейните ученици.

Традиционните награди за „Ученик на годината“, която се присъжда за цялостни успехи и за постижения в пет сфери, се дават на възпитаници на гимназията, които завършават обучението си в нея.

За 2020 година „Ученик на годината“ на випуска абитуриенти е Панайот Маринов от 12Б клас.

В областта на математическата лингвистика е отличена съученичката му Антония Хубенова.

За „Ученик на годината“ в областта на чуждите езици, която е също новоучредена награда, е определена Берна Халил от 12Д клас. За активното му участие в училищния живот и проектните дейности наградата тази година получава зрелостникът от 12Г кл. Джанер Реджеб. Отличието за Ученик на годината за участието й в социалните и доброволчески дейности е за Елена Василева от 12А клас. В областта на хуманитарните науки с приза от гимназията си тръгва Даниела Койнова от 12Б клас, която е и сред отличените с награда за най-добрите ученици в областта тази година от Регионалното управление на образованието в Хасково.

Всички награди ще бъдат връчени на живо, а празничният момент ще бъде обявен по-късно по преценка на ръководството на гимназията, съобщи директорката Гергана Петрова.

В навечерието на 24 –ти май от гимназията отчитата и нови  успехи на свои ученици от последните дни.

Един от тях е престижното представяне на ученика на преподавателката Коля Петрова от 6А клас -Мартин Недев, който е класиран на първо място в категорията 4-6 клас от от ученическото състезание по програмиране в Бургас. Той е и с ред отличените ученици от РУО тази година.

Три проекта на възпитаници на ПМГ-Хасково са класирани за Националния кърг на олимпиадата по информационни технологии. В категория „Мултимедийни приложения“ в съавторство Хасково ще представят Ениз Хасан от11А клас и Димитър Девинизов от 10Г клас, проектът на Панайот Маринов и Иван Стоилов от 12Б клас участва в категорията „Интернет приложения“, а в съавторство с ученик от Кюстендил проектът на Христо Антонов Канев от 11Б е класиран в категория „Интернет приложения“.

 Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Те
    Тенчева
    33 -3
    10:03, 23 май 2020
    Честито Ваня! Прекрасно признание от всички за твойте знания и умения! Бъди много здрава и все така всеотдайна!
  • 2
    А.
    А. Атанасов
    28 -3
    10:04, 23 май 2020
    Поздравления за г-жа Гочева и всички отличени!
  • 3
    Ст
    Станимира
    20 -3
    11:43, 23 май 2020
    Г-жа Гочева беше преподавател и в Спортното училище "Ст. Караджа", тогава имаше общообразователна паралелка с изучаване на икономически предмети, без спорт. Тя беше и мой преподавател по математика, мисля 1 година и аз много я харесвах!
    Пожелавам й много успехи и щастие!
    С уважение: 12 В клас
  • 4
    Е.
    Е. Георгиева
    20 -4
    13:39, 23 май 2020
    Г-жа Ваня Гочева е чудесен преподавател и човек! За да запалиш желанието на децата за наука се изисква не само голям професионализъм, но и подход, който тя съумява да открие към всяко дете! Честито на всички отличени!
  • 5
    Т
    Т
    11 -2
    17:08, 23 май 2020
    Имах удоволствието да ми бъде класен ръководител през 1995. Нека бъде здрава! Истински професионалист и изключителен човек!
  • 6
    Н
    Н
    9 -2
    17:25, 23 май 2020
    Най-вдъхновяващия преподавател по математика, който съм имала! Поздравления, г-жо Гочева!
  • 7
    Дз
    ДЗ
    11 -3
    17:26, 23 май 2020
    Благодаря на г-жа Гочева ! Страхотен човек и преподавател!
  • 8
    Ме
    Месут
    1 -2
    10:33, 24 май 2020
    Преподавала е на сина ми. Заслужава тази награда. Най-сърдечни поздрави!

Още новини

Последни новини