От х:

Днес в x:

Почистиха спортните зали в Хасково, тренировките започват от днес

    Спортните зали в Хасково бяха почистени днес, преди подновяване на тренировките.

    Общинските спортни бази „Дружба“, „Спартак“ и „Юнак“ бяха затворени за повече от два месеца заради пандемията от коронавируса.

    От 22 май, със заповед на министъра на спорта Красен Кралев са разрешени спортните занимания на закрито за пълнолетни, но без състезателен характер и без присъствието на зрители. За децата и младежите до 18 години, спортните занимания се подновяват от 26 май.

    С цел да се осигури безопасна среда за спортуващите, трите спортни зали бяха почистени и дезинфекцирани. В обектите е чистено и по време на извънредното положение, каза управителят на спортна зала „Дружба“ Георги Димитров. Той поясни, че по време на двумесечната пауза са извършени ремонтни дейности, които са били отлагани във времето заради постоянното присъствие на спортуващи. Боядисани са тоалетни и са разчистени мазетата в „Дружба“ и „Спартак“, откъдето е извозен по един камион отпадъци – стари дюшеци, брезенти, негодни за употреба стойки.

    На входа на всяка зала има осигурен дезинфектант за посетителите, както и инструкции за спазване на противоепидемичните мерки.

    От днес в „Дружба“ започват тренировки по силов трибой, ММА и аеробика. В зала „Спартак“ се подновяват заниманията по бадминтон, тенис на маса. Спортната подготовка в „Юнак“ ще започне в понеделник.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ас
      Асланов
      2 -2
      13:47, 22 май 2020
      Е и сега с маски ли ще спортуват Смешни работи пълна неразбория Бойкови истории
    • 2
      Ан
      анонимен
      1 0
      15:52, 22 май 2020
      хорбашиите трябва да играят с маски и цивички да не вдигат много прах
    Последни новини