От х:

Днес в x:

Защо електрическото Ferrari остава мираж

Електромобилите отдавна не са онези малки и не особено бързи коли, на които гледахме по-скоро с насмешка, отколкото с одобрение. Те стават все по-големи, все по-луксозни и все по-мощни, и редица автомобилни производители фокусират усилията си именно върху тях.

Вече имаме редица примери за успешни разработки на електромобили извън фабриките на Tesla. А първият хибрид на Ferrari, който бе представен точно преди година, ни кара да се размечтаем и за един червен звяр на ток.

SF90 Stradale е не само най-екологичният и икономичен, но се оказа и най-бърз сред расовите коне от Италия. Очевидно компанията не иска да остава по-назад от тенденциите в бранша, но има нещо, на което държи повече от всичко.

Според шефа на маркетинговия отдел на Ferrari - Енрико Галиера, компанията няма конкретни планове за създаването на изцяло електрически автомобил, поне не в следващите пет години. 

По думите му, марката запълва специфична ниша на пазара на автомобили, затова и компромиси не са възможни. А в момента технологиите на батериите не са се развили в такава степен, че да са достатъчно добри за нуждите на едно истинско Ferrari, пише Autocar.

Затова кога ще видим електрически суперавтомобил от марката зависи изцяло колко бързо ще се развие браншът, за да имат възможност да създадат модел, който е "100-процентово Ferrari в ДНК-то си".

От компанията са категорични, че излизането на пазара на първия им електрически модел ще бъде истинска революция, защото те винаги правят нещо различно от другите.

Поне едно е сигурно вече - че феновете на Ferrari приветстват идеята за задвижване на ток.

Засега хибридът среща одобрение и Галиера се шегува, че притежателите му излизат тихо от гаража си сутрин, а след това включват цялата мощност на двигателя, за да усетят истинския дух на суперколата. И именно затова електомобилът остава по-далеч в бъдещето - за да се намери начин този дух да бъде задвижван само от електричество.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини