От х:

Днес в x:

Без карантина при пътуване между България, Сърбия и Гърция

На първи юни пускаме свободно пътуване между България и Гърция без карантина, каза пред журналисти в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов.

Пътуването между България и Сърбия пак е свободно от първи юни, но с подписването на двустранни декларации. Надявам се румънският парламент да вземе подобно решение, но там правителството е в оставка, поясни Борисов.

В декларацията хората ще обявяват, че нямат симптоми, че не са под карантина и пътуват на собствен риск, както и телефон за контакти.

По негова инициатива, днес, чрез видеовръзка, се проведе четиристранната среща между лидерите на България, Гърция, Румъния и Сърбия, на която са обсъдени и приети тези мерки. На първи юни във Варна ще има и физическа среща на лидерите на четирите държави, каза българският премиер.

Всички страни поздравиха България за начина за справяне с пандемията и затова ние сме и първи за облекчаване на мерките, каза Борисов. Важно е да се научим да спазваме мерките за дезинфекция и да се научим да живеем с вируса и с премерен риск да направим така, че да заработят повече системи и така хората и бюджетът да имат повече пари.

Българският министър-председател заедно с президента на Сърбия Александър Вучич, премиерите на Гърция Кириакос Мицотакис и на Румъния Лудовик Орбан обсъдиха облекчаване на мерките при пътувания на гражданите на всяка една от четирите страни на територията на другите три държави в пандемията от COVID-19.

Целта е да бъдат създадени условия за пътуване и възстановяване на туризма между гражданите на четирите страни без налагането на 14-дневна карантина, но в същото време като се спазват всички хигиенни изисквания за сигурност и възпиране на коронавируса, каза Борисов.

Във видеоконференцията са участвали и министрите на външните и на вътрешните работи, на здравеопазването, на транспорта и на туризма на четирите държави.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ло
    Лошоооо
    11 0
    22:32, 19 май 2020
    За мафиотските хотели по фекаломорието Недоразумението наречено министър на туризма се опитваше да ни плаши с 14-дневна карантина на връщане от Гърция за да могат да се напълнят хотелите на "нашите" хора тук, но уви пак ще летуваме на спокойствие в Гърция.Валери-релсата ще пукне жлъчката от яд.
  • 2
    Хи
    Химена
    6 0
    11:47, 20 май 2020
    Той и нашето правителство ще е в оставка скоро май !
  • 3
    Па
    Павката Корчагин
    2 0
    19:24, 21 май 2020
    Тая Ангелкова бива да не се показва на публични4 места ми тя е с лице на кон а за Бойката да не говирим той напаст божия
  • 4
    ..
    ..@ Нерегистриран
    0 0
    09:00, 22 май 2020
    Ангелкова е.. Мушмйроци.. Тя е от Тракийски род, село Сачанли, Беломорието, сега Гърция, гръцко село, но с друго наименование. Критиките ви са неоснователни за нея и семейството й, а не е и грозна, кон или бъркате кон с катър хехе. Гюле гюле и много поздрави от тракийски християни, а не мишки.. От богат заможен род е госпожа Ангелкова, а не от мишкин софия село. Анадънму банкя
Последни новини