От х:

Днес в x:

Разкриха голяма контрабанда на лични предпазни средства на границата с Турция

Изображение 1 от 2

    Контрабанда от над 470 хил. лични предпазни средства:шлемове, маски от плат, ръкавици и близо 50 000 дрехи, спортни обувки, дамски чанти и ключодържатели, със съмнения, че са ментета са задържани при три проверки на товарни автомобили на граничния пункт „Капитан Андреево“.

    Недекларираната стока е разкрита на 7-ми и 8-ми май.

    Камионите, с които е превозвана, са с румънска и българска регистрации.

     Единият  камион бил пълен с  групажна стока за Румъния. При проверката е установено, че в товарното помещение са укрити  940 предпазни шлема, а сред  декларираната стока митническите служители откриват и 8400 мъжки и дамски тениски, блузи, панталони,  носещи логото на защитени марки. В този камион са намерени и  1290 ключодържатели с логото на известни  марки автомобили.

    Другият камион превозвал стока за Унгария, в който при проверка на 250 колета са открити  40 000 дрехи,  спортни обувки и дамски чанти със знаци на известни марки.

    В  22 от пакетите проверяващите се натъкнали на 420 000 защитни предпазни ръкавици за еднократна употреба, които липсвали в описаните в документите стоки.

    На 11-ти май  митническите служители проверяват товарен автомобил с  чужда регистрация, управляван от турски шофьор, който предоставил редовни документи за превозваната стока за Германия, сред която е установено, че има недекларирани  50 000 защитни маски от плат.

    Контрабандните лични предпазни средства са задържани. На шофьорите са съставени актове по Закона за митниците. 

    За останалата стока са информирани правопритежателите.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Още новини

    Последни новини