От х:

Днес в x:

Обсъждат нови мерки за пътуване между България, Гърция, Румъния и Сърбия

Премиерите на България, Гърция и Румъния, и президентът на Сърбия ще обсъдят днес  на видеоконферентна среща разхлабване на мерките за пътуване между четирите държави. Срещата е по инциатива на българскиет министър-председател Бойко Борисов, съобщиха от Министерски съвет.

Целта на разговора е да бъдат създадени условия за пътуване и възстановяване на туризма между гражданите на четирите страни без налагането на 14-дневна карантина, но в същото време като се спазват всички хигиенни изисквания за сигурност и възпиране на новия вирус.

По време на предстоящата среща между лидерите ще бъде обменен опит в доказали се ефективни мерки и практики в борбата с коронавируса. Във видеоконференцията ще участват също министрите на външните и на вътрешните работи, на здравеопазването, на транспорта и на туризма на четирите държави.

Четиристранният формат между България, Гърция, Румъния и Сърбия бе създаден по идея на премиера Бойко Борисов с цел по-задълбочено регионално сътрудничество и първата такава среща се проведе през октомври 2017 г. в „Евксиноград“.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини