От х:

Днес в x:

Млечната кухня в „Орфей“ заработи от днес при строги мерки

    Млечните кухни в Хасково подновиха работата си от днес. Дейността им беше спряна за около два месеца по време на извънредното положение в цялата страна.

    От днес е възстановено функционирането на звената в шест детски градини в Хасково. Една от тях е 15-та градина „Слънце“ в хасковския квартал „Орфей“. Точно в 11 часа днес бяха отворени вратите на двора, пред които чакаха няколко майки с деца и един баща. Посрещна ги директорката Анна Йорданова, която им даде указания за получаването на детската храна, което се извършва при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки, наложени като превенция срещу разпространението на коронавируса.

    На входа имаше още две служителки на детската градина, които следяха пропускателния режим на влизащите с цел да няма струпване на хора.

    Сред първите, дошли да вземат храна за детето си беше хасковлийката Мария Тимопеева, майка на дете на година и 10 месеца. Тя заяви, че през последните два месеца е готвила вкъщи, включително и за по-голямото си дете. „Определено с млечната кухня е по-лесно, а и вкъщи не мога да осигуря такова разнообразно хранене“, каза младата жена.

    Директорката на градината заяви, че купоните, които са били продадени преди извънредното положение са презаверени в петък. „Ако има родители, които са отсъствали от града или не са разбрали и си пазят купоните, могат да дойдат през тази седмица или през следващата седмица, да си презаверят купоните, за да не си загубят парите“, обясни Анна Йорданова. Тя уточни, че до края на седмицата ще се продават купони ден за ден в интервала от 11 до 13 часа на гишето в сградата на детската градина.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Сл
      Слънце
      8 0
      15:36, 18 май 2020
      Стига вече с тая Ана Ѝорданова,ден не подминава да не прочетем колко е велика,ако не е тя сигурно Хасково ще изчезне.Шест кухни отварят,само за неѝната се пише,сигурно е по–специална.
    • 2
      МХ
      М Х С
      0 -5
      19:11, 18 май 2020
      А ми да велика е. Защо завиждате. Защото не говоря... Виж коментара
    • 3
      Ек
      Екатерина Велика
      2 0
      07:13, 19 май 2020
      Велика е-на маса!
    Последни новини