От х:

Днес в x:

17 май - Ден на българския спорт и славна дата за хасковския футбол

    17 май е не само Ден на българския спорт, но и славна дата за хасковския футбол.

    Преди 6 години ФК „Хасково 2009” се класира в професионалната „А” група. На 17 май 2014 година се проведе 26-ия кръг на "Б" група, в който „Банско” загуби от „Хасково” с резултат 0:2.

    В 64-та минута, Недялко Хубенов откри резултата в Банско и благодари на феновете, изминали 250 километра път, за да видят този митичен футболен мач, който ще помним цял живот.

    Към него от ляво надясно тичат да го прегърнат: Митко Плахов - той вкара втория гол за Хасково 18 минути по-късно, Кирчо Крумов, Влади Узунов, Коце Ничев, Васко Велев, Емо Ангелов, Бейсим Бейсим, Деян Лозев и Ники Димитров.

    „Стадион "Свети Петър" в Банско се оказа златен за хасковския футбол. Хасково влиза за пети път в „А” група. 6 години изминаха оттогава, а спомените продължават да бъдат толкова живи, истински и дълбоки както в онази прохладна майска вечер в полите на Пирин! И винаги ще е така! Дано пак изпитаме такава безмерна радост и не чакаме за нея още 22 години! Дано! Само Хасково!”, пишат в страницата на хасковския фен клуб.

    Припомнят и за други славни моменти за хасковския футбол, станали два месеца по-късно. На старта на „А” група „Хасково 2009” шокира „Лудогорец”. Новакът в елита победи българския шампион с 1:0 в 1-ия кръг от първенството. Мачът се игра на стадион "Хасково". В герой за домакините се превърна Дончо Атанасов, който в 42-та минута реализира единственото попадение.

    „Славни времена! 10 000 хасковлии и един рейс от 50 лудогорци превърнаха най-голямата наша победа за последните 30 години в най-посетения домакински мач на Хасково за 21-и век!”, допълват от фейсбук страницата на фен клуба.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      То
      Тото Котуньо
      5 -3
      19:53, 17 май 2020
      Тото пя на тоя мач.тотото
    • 2
      Ян
      Янко Митев
      10 0
      22:38, 17 май 2020
      За да има футбол трябва да има къде да тренират футболистите! Тренировачните игрища на ямача вече са парцелирани и стават квартал!
    Последни новини