От х:

Днес в x:

115 с алкохол и 22 с дрога хванати да карат от 8 до 11 май. Стартира нова операция по контрол на пътищата

115 шофьора, качили се зад волана след като са пили и 22 надрусани шофьора са засекли от Пътната полиция в рамките на четиридневната си операция за контрол на движение от 8 до 11 май.

Статистиката беше съобщена на брифинг на ГД "Пътна полиция".

Засега не е изготвена статистика точно с какви промили и показатели са били шофьорите.

Общо 10 000 нарушения са установили в рамките на тези четири дни пътните полицаи. Изготвени са 7500 фиша и 2500 акта.

Най-честото на нарушение е превишената скорост, но и над 1000 шофьора без предпазен колан са засечени да карат по пътищата на страната. За висока скорост са санкционирани 8700 водача.

От днес до 20 май стартира отново операция по контрол на пътищата в страната. Акцентът ще бъде скоростта, с която се движат шофьорите. Полицаите ще разположат всичките си над 200 технически средства, с които ще следят скоростта, като контролът ще се осъществява както през деня, така и през нощта. Също така и на първокласните и второкласните пътища.

Вчера главният прокурор Иван Гешев предложи наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор за шофьори причинили смъртта на някого по време на катастрофа, следствие от употреба на алкохол и наркотици.

Темата за увеличението на наказанията за шофьори убийци стана отново актуална след трагичния случай, в който почина журналистът Милен Цветков. Шофьорът Кристиан Николов е бил употребил четири вида наркотик, стана ясно от обвинението

През 2015 г. например броят на образуваните производства, свързани с управлението на МПС след употребата на наркотични вещества, е бил 90 броя, а през 2019 техният брой е нараснал на около 3 000.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини