От х:

Днес в x:

Говорителят на Путин потвърди, че е заразен с коронавирус и се лекува

Дмитрий Песков - прессекретарят на руския президент Владимир Путин - обяви днес, че е дал положителна проба за новия коронавирус и в момента се лекува, предаде Франс прес.

"Да, болен съм. Лекуват ме", каза Песков пред руски информационни агенции. Той не даде подробности.

РИА Новости съобщи, че Песков е в болница.

Запитан за последния път, когато е бил в контакт с руския президент, неговият прессекретар отговори: "Преди повече от месец".

Песков, който е много близък на Путин и го придружава при всяко от пътуванията му, от 6 май не е давал обичайния си почти ежедневен брифинг, отбелязва Франс прес.

Освен това прессекретарят на руския президент скоро не е бил виждан заедно с държавния глава, който от началото на миналия месец редовно има видеоконференции, главно с членовете на правителството и губернаторите на регионите, в които участва от крайградската си резиденцията си в Ново Огарьово, близо до столицата Москва.

Преди Песков с новия коронавирус в Русия се заразиха премиерът Михаил Мишустин и министрите на строителството и на културата, Владимир Якушев и Олга Любимова.

С 232 243 случаи на коронавирус от началото на епидемията, 10 899 от които установени през последните 24 часа, днес Русия е втора в света по брой на заразените.

В сравнение с броя на инфектираните, този на починалите е сравнително малък. Те са 2116.

Русия твърди, че ниската смъртност се дължи най-вече на превантивните мерки като масовото извършване на тестове, за да се изолират предполагаемите заразени. От март беше разпоредена изолация на хората, пристигащи от засегнати от епидемията страни, и на рискови групи от населението, както и реорганизация на системата за настаняване в болница.

Според критици обаче властите съобщават занижен брой на починалите от коронавирус, отбелязва Франс прес.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини