От х:

Днес в x:

Горя старчески дом в Благоевград

Пожар горя тази сутрин в дома за стари хора в благоевградския квартал „Струмско”. Пожарът е тръгнал от стая на третия етаж на социалното заведение. При инцидента леко е пострадал потребителят, който обитава стаята. Той е отведен в Спешния център в Благоевград. Няма опасност за живота му.

Четири екипа на РДПБЗН са участвали в гасенето.

Всички потребители са изведени от сградата и разположени на разстояние, тъй като в дома има констатиран случай на коронавирус. След погасяване на пожара, сградата е подсушена и дезинфекцирана. 

Служители на дома и охрана са евакуирали обитателите му. Граждани, минаващи покрай дома, са помогнали възрастните хора да бъдат изведени на двора на дома. Първоначално те не са били допуснати, тъй като домът е поставен под карантина заради установен случай на коронавирус. На мястото на инцидента са пристигнали коли на пожарната и Бърза помощ.

Пожарът е избухнал около 11.00 часа. Все още не са ясни причините за инцидента. По информация на БНТ има подозрение, че пожарът в дома е възникнал от късо съединение от зарядно устройство на мобилен телефон.

В дома има 80 настанени възрастни хора, 30 души е персоналът.

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини