От х:

Днес в x:

По-висока смъртност от Ковид-19 при хората, полагащи по-нискоквалифициран труд, в Англия и Уелс

По-висока е смъртността при хората, които работят по-ниско квалифициран трудност от Ковид-19 в Англия и Уелс според разпространени днес данни, които сочат също така, че смъртността сред медицинските сестри и лекарите не е по-висока от средната, предаде Ройтерс.

Данните са публикувани, след като премиерът Борис Джонсън каза вчера, че работещите в производството и строителството трябва да бъдат насърчени да се завърнат на работните си места. Призивът предизвика безпокойство сред профсъюзите.

При хората, полагащи най-нискоквалифициран труд, равнището на смъртност от Ковид е 21,4 смъртни случая на 100 000 мъже в периода до 20 април. Това е над два пъти от средното за мъжете в трудоспособна възраст, тъй като при тях средната смъртност е малко под 10 на 100 000, уточни националната статистическа служба.

Средната смъртност при жените в трудоспособна възраст е 5,2 на 100 000.

При мъжете, работещи като охрана, смъртността е над четири пъти спрямо средната за хората в трудоспособна възраст. Мъжете готвачи, таксиметрови и автобусни шофьори също отчитат по-високи равнища на смъртност.

При здравните работници, включително лекари и медицински сестри, не са установени по-високи равнища на смъртност от Ковид-19 спрямо останалите хора на същата възраст и пол.

Статистическата служба отбелязва, че данните й не доказват, че по-високата смъртност от Ковид-19 задължително се дължи на разликите при излагането на риск от зараза в работния процес.

Данните са коригирани спрямо възрастта, но не се отчитат други фактори като етническа група и местожителство.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини