От х:

Днес в x:

Мет Гала 2020 става виртуална за първи път

Това е най-голямото модно събиране на всички времена. На червения килим на Музея на изкуството „Метрополитън“ виждаме стотици звезди, облечени по най-екстравагантния начин. Мет Гала обикновено се провежда през първия понеделник на май, но поради ситуацията с коронавируса най-отговорното решение, както главният редактор на Vogue, самата Ана Уинтор, казва, е събитието да се отложи.

Други събития и фестивали като Coachella например също се отлагат, но за съжаление, все още не знаем кога ще се проведат. Несигурността сега е наистина голяма за всички – от малките до големите бизнеси. Ана обяви обаче, че макар да не ни е известна новата дата на галата, тя и екипът ѝ ще организират виртуална такава в YouТube канала на списание Vogue.

Онлайн събитието  включва послание от Ана Уинтор, както и изпълнение на Florence + The Machine. Това е първият път, в който Мет Галата е проведена онлайн. Екипът също така окуражава феновете в социалните мрежи да пресъздадат някои от любимите си визии от червения килим с ново предизвикателство и хаштага #MetGalaChallenge.

В канала на Vogue вече бяха постнати някои видеа. Можем само да се надяваме да има още изненади и разбира се, с нетърпение очакваме да видим темата About Time: Fashion and Duration и звездите на червения килим. Събитието ще отбележи 150-тата годишнина на Мет Галата, както и ще покаже 160 произведения от жени-дизайнерки от последния век.

Андрю Болтън, които е начело на Института за костюми определено има нов и отворен подход към модната история, която е много фрагментарна и хетерогенна. New York Times описват визиите му като „вдъхновени от романите на Вирджиния Улф и теориите на френския философ от ранните години на 20 век – Хенри Бергсън, чиито теории за времето са били абстрактни, но много важни.“ Той представя времето като постоянно мутираща система, а не серия от деликатни моменти.

Освен това на чело на комитета за организацията тази година са артистичният директор на Луи Витон, Ана Уинтор, Лин-Мануел Миранда, Ема Стоун и Мерил Стрийп. Можем само да се надяваме, че събитието съвсем скоро ще ни впечатли отново с невероятните си визии.

Източник: http://glamour.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини