От х:

Днес в x:

Решено: Учебната година да приключи дистанционно, в училище - само за изпитите

Учебната година да приключи дистанционно. Учениците да бъдат в училищата за провеждане на изпитите. Това решиха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образованието и представители на родителски организации, съобщиха от МОН.

Датите за изпитите ще бъдат конкретизирани в следващите дни при вземане предвид развитието на епидемиологичната обстановка в страната и постъпващите в Министерството становища. 

Акцент на разговора е била готовността изпитите да се проведат при спазване на мерки за безопасност, включително за учениците в самостоятелна и задочна форма на обучение. Тези мерки засягат и практическите изпити за професионална компетентност.

В училищата може да бъдат допускани и организирани индивидуални присъствени консултации за децата, които са пожелали такива, или преподавателите са преценили за необходими. 

На разговора е решено материалът, включен в изпитите, да се уточни на база данни от проучване сред училищата за нивото на усвоените знания и преподадените теми. Предстои да бъдат анализирани постъпилите данни и да бъде оповестено учебното съдържание, което няма да бъде включвано.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ма
    Мафия
    2 0
    05:38, 30 апр 2020
    Краси тъпото да закрива училищата. На шайката грамотни и мислещи не им трябват
  • 2
    19
    1900
    0 0
    10:13, 30 апр 2020
    Не може да се вярва на никой министър от това правителство-сутрин казват едно,на обяд друго,а вечерта -трето!

Още новини

Последни новини