От х:

Днес в x:

Куриерска фирма събирала такса "коронавирус", СГП я проверява

Проверка от НАП, Комисия за защита на потребители и КРС е установила, че една от фирмите за куриерски услуги събира такса "коронавирус", съобщиха от прокуратурата.

В хода на проверката е била изпратена пратка чрез "таен клиент" с тегло 2,9 кг. Обявената цена за изпращане, съгласно ценоразписа, е 256,20 лева. При отправено запитване относно размера на цената за услугата е била направена отстъпка и сумата била намалена до 230,62 лева.

Не е било дадено обяснение за основанието на направената отстъпка, поради легитимиране на проверяващите. Впоследствие на инспекторите е било обяснено, че отстъпка се прави на "първи клиент".

При запитване от страна на служител на КРС дали се прилага допълнителна такса "извънредна ситуация" за куриерски услуги над 2,5 кг, служител на компанията е отговорил утвърдително и обяснил, че се начисляват 5 лева.

Такава такса не е обявена по никакъв начин в офиса, нито фигурира в ценоразписа, поставен в търговския обект. Тя е обявена на интернет страницата на компанията, като стойността ѝ е различна, в зависимост от теглото на пратката.

Проверката продължава и в други фирми, предлагащи куриерски услуги, предстои получаването на доклади от всички посещения на място.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини