От х:

Днес в x:

Когато модата идва при нас (защото ние не може да идем при нея)

Няма спор, че ни липсват големите събития от света на модата и шоубизнеса. Очевидно още няколко месеца ще можем само да си мечтаем за тях. Добре че е интернет, за да си набавяме необходимите дози изкуство и забавление.

А сега и модната индустрия е готова да премине в онлайн вариант. След Шанхай и Токио, сега и Седмицата на модата в Лондон за пръв път в 40-годишната си история ще се проведе не на живо с публика, а изцяло в интернет пространството. Но това не е единственият прецедент в тазгодишното издание. 

От 12 до 14 юни в Лондон по традиция се представя най-новото в света на мъжката мода. Заради актуалната ситуация обаче, събитието ще бъде джендър неутрално и ще включва представяне на мъжки, дамски и унисекс колекции. Същото решение е взето и за събитието, което се провежда през септември.

Форматът на форума ще е изцяло различен, включва интервюта, подкастове и разходки в дигитални изложбени зали. Всичко това ще може да се следи на сайта на събитието, който е отворен за всички - от създатели до потребители на модните произведения.

Това решение на организаторите е уникално не само поради факта, че променя изцяло формата на събитието, но и защото позволява на висшата мода да влезе в домовете на много повече хора, прави я по-близка, пише Independent.

Дизайнерите ще имат и възможността сами да представят своите колекции, докато разказват историите около създаването им. Така модата става още по-разбираема, а и е комбинирана в голяма доза вдъхновение, което всеки може да намери за себе си. 

Източник: lifestyle.bg

Коментари в сайта

Последни новини