От х:

Днес в x:

Швейцарец, спрян за тероризъм на Капитан Андреево с 5-годишна присъда

 5-годишната присъда на швейцарския гражданин, обвинен от Специализираната прокуратура за тероризъм, влезе в изпълнение, съобщиха от Специализираната прокуратура.
Кевин Бахли беше осъден на  24 февруари, тази година да лежи зад решетките освен за  тероризъм и за незаконно пренасяне в страната на огнестрелни 
оръжия и боеприпаси. Той вече е преведен в Софийския затвор за изтърпяване на  наказанието си.
Цвейцарецът  бе задържан на 12 септември през 2018 г. Граничния контролно пропускателен пункт „Капитан Андреево“ по сигнал на швейцарските власти преди да премине границата с Турция.

В джипа, с който ден по-рано той  влиза в страната 
през ГКПП „Дунав мост 2“, край Видин, са намерени и иззети 2 ловни карабини, бойна щурмова пушка, бронежилетка, каска, патрони, брадви, мачете, ножове. Пред разследващите мъжът обяснява, че пътува за сирийския град Идлиб, където да оказва хуманитарна помощ на местното
население.
В хода на досъдебното производство са събрани и представени на съда  доказателства за контакти на обвиняемия с ислямисти, както и огромен брой веществени доказателства, сочещи крайната му цел -а именно  да се включи в някоя от бойните групи на Ислямска държава в Сирия.
Кевин Бахли бе осъден да плати и 20 000 лева глоба, както и близо 9 700  лв. разноски по делото. В полза на държавата са отнети автомобилът му , както и незаконно пренасяните с него оръжия и боеприпаси, припомнят от Спец. прокуратурата.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Шв
    Швейцарец
    0 0
    15:12, 28 апр 2020
    Тоя ако е швейцарец аз съм марсианец

Още новини

Последни новини