От х:

Днес в x:

Майки, кърмете децата си!

Кърменето е най-естественият и полезен начин да храните новородено. Лекарите препоръчват бебето да се кърми поне до шестия си месец. Това означава, че то няма нужда от допълнителен прием на мляко, дори вода.

Около шестия месец е добре да започнете да му предлагате и други храни, но ако можете, не спирайте да го кърмите поне до навършването на 1 годинка. Не забравяйте, че кърменето осигурява на вашето дете имунитет. Това е най-добрият начин да му подарите здраве. Смята се, че дори до две години детето получава всичко необходимо за организма си от майчината кърма. Колкото по-дълъг е периодът на кърмене, толкова по-добре. Разбира се, не прекалявайте. Когато детето тича и говори, не е добре да увисне на гърдата на майка си. Общоприетият таван за кърмене е 3-годишна възраст, но, разбира се, изборът е индивидуален.

Днес у нас все повече се мисли по въпроса за кърменето – да бъдат майките осведомени, да им се помогне да вземат правилното решение, да им се покаже как, да бъдат успокоение, че не е толкова страшно. Има все повече консултанти, както и издадени книги по темата. Ако се колебаете да вземете това решение, потърсете професионален съвет и имайте предвид следните ползи от кърменето.

Източник: obekti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини