От х:

Днес в x:

9 г. от катастрофата в Симеоновград, при която загинаха шестима младежи

9 години се навършиха днес от жестоката катастрофа в Симеоновград, при която загинаха шестима младежи.

На 23 април 2011 г., навръх Великден, младежите бяха тръгнали за празничната църковна служба и бяха пометени на тротоара от кола. На място загинаха Гошо, Трифон, Красимир, Мелин, Яница и Евгени.

Зад волана на лекия автомобил Опел е бил 23-годишният Даниел Георгиев. Близо 3 годни по-късно той беше осъден на 12 години затвор. Наказанието му беше наложено за това, че е погубил шестимата младежи, управлявайки автомобила с висока скорост и при наличие на алкохол в кръвта. Братовчед му Живко Желев, който е пътувал с него и му е дал ключовете за колата, получи 7 години затвор.

Трагедията от Черния Великден се почиташе всяка година на днешната дата с организирано поклонение в изградения по-късно мемориален комплекс "Шестте великденски ангела" в Симеоновград край лобното място на младежите. Тази година, заради разпространението на коронавируса в страната и забраната за струпване на хора, не се проведе масово мероприятие.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Lo
    loсхо
    16 -1
    12:57, 23 апр 2020
    хайде някой запознат сега да каже дали има някой в затвора? и кога пуснаха задържаните за убийството? май дори никой не е лежал в затвор, а в общежитие. и вече всички са свободни. няма и 3 гд затвор за 6 затрити млади животи!!! никакви мерки не се взеха срещу пияни и дрогирани. бойко само приказваше, приказваше и млъкна.
  • 2
    Ло
    локомотива
    5 0
    23:06, 23 апр 2020
    Изкате да ми кажете че от роднините на тези нелепо убити дечица няма един който или сам или със съдействието на някой по сърцат немогат да направят инвалид изрода-пияница.Ако това стане другите дрогирани и пияни ще се замислят за последствията от безотговорното си поведение,а така какво- къде с връзки къде с пари след някоя годинка изрода пак на пътя.Ама ако е в инвалидна количка само ще го изкарват на пътя да гледа замислен.
  • 3
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    00:10, 25 апр 2020
    Когато бях в канада евреите, които знаеха, кой съм, ме натопиха на кандските животни, че съм руски шпионин. Съответно животните ме подгониха. 2010 се прибрах и си останах за 1 година, да не ходя. По същото време бяха хванали ана чапман. Тук имаше молба от животните да ме установяват, кой съм, като руски шпиони, съответно подлогите веднага докладваха по веригата. Колхозниците се видеха у чудо, какъв е тоя руски шпионин, за който да не знаеме ние?! :) понеже вече имаше скандал, решиха, че знаят, не знаят, е по-добре да си легам, за да не стане некоя инфекция и да си имат неприятности заради мен. Разбира се подлогите бяха съгласни и... 6 с 1 удар. :)
    все пак, каъв бога съм, ако всяко говорещо животно, може да ми посегне или да ме убие :)
  • 4
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    00:16, 25 апр 2020
    А преди колхозниците да се ориентират в ситуацията (2012 им хванаха друг шпионин) и за всеки случай, наредиха на сергей игнатов, да закрие отмт - бившия техникум сталин в софия, който съм завършил и така да няма никакви документи за мен :) та канадците да полудеят :) животните още ме разследват между другото въпреки че вече знаят кой съм :) е затова взеха, една внезапна смъ ртна присъда, от мен.
    Което говорещо животно, дигне лапа, копито или се озъби или залае или посегне да хапе бога, се наказва със см ърт!
  • 5
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    00:33, 25 апр 2020
    бортников, ще допълниш ли нещо? :) ти и семейството ти, сте по същия параграф, за лаенето срещу БОГА :)
Последни новини