От х:

Днес в x:

Настимир Ананиев: Всички сме наясно, че Милен Цветков беше убит

Още една нелепа и безвременна смърт разтърси всички – беше убит на пътя журналистът Милен Цветков! Гостувал съм му много пъти. Той имаше уникален и директен стил на водене, като не спестяваше въпроси. Много пъти сме говорили за пътната безопасност като цяло и конкретно, и за „пътното убийство“, на което той самият стана жертва. Това заяви днес Настимир Ананиев - лидер на партия "Волт" и председател на Комисията по транспорт в 43-то Народно събрание.

Всички сме наясно, че Милен Цветков беше убит! Но законът няма да разглежда хипотезата за умисъл, защото юристите казват „никой не излиза на пътя, за да убива“. Дали е така обаче? Ако караш пиян, дрогиран, с превишена скорост, без книжка, караш незаконно тунингована кола до степен, че не можеш да я контролираш, няма ли умисъл във всичките тези действия, които в много от случаите водят и до смърт на невинни, каза Ананиев.

Помните ли Ники Терзиев? Аз го помня. Беше убит по същия начин през август 2016. Застигнат на пътя от тунингован автомобил, каран с превишена скорост, ударен отзад, размазан и изхвърлен от пътя. Убиецът му – Бейтула Исмаил, убива за втори път по същия начин. За първото убийство получава 18 месеца условно, а за убийството на Ники му дадоха само 5 години и 6 месеца ефективна присъда! Толкова ли струва човешкият живот - 5 години!? Толкова ли ще получи и убиецът на Милен Цветков, попита Настимир Ананиев.

През 2016 г. в Италия приемат закон за „пътното убийство“ с минимално наказание 12 години затвор. Време е и в България да приемем такъв закон с минимум наказание от 20 години зад решетките при хипотезите ако караш пиян, дрогиран, с превишена скорост, без книжка, караш незаконно тунингована кола до степен, в която не можеш да я контролираш. Разбира се, могат да бъдат добавени и преминаването на червено, и отнемането на предимство след като държавата оправи хоризонталната и вертикалната маркировка на пътя, която е в трагично състояние, допълни лидерът на "Волт".

Призовавам медиите да не оставят този случай да се потули, да се обединят и да изискат от държавата "пътното убийство" да влезе в закона! Също така конкретните и спешните мерки, които се обещават от две години и би трябвало да намалят пътния травматизъм и епидемията от смърт на пътя, и за които беше написан цял доклад от новата Държавна агенция за пътна безопасност, да се случат, призова той.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ха
    Хасковлия
    8 -1
    09:43, 21 апр 2020
    До атлантик има една мутра шофиораму кара почти винаги дрогиран с учила и той е мутра полу легнал и гледа лошо
    • Да
      Дамян
      1 -4
      12:03, 21 апр 2020
      Няма да говориш против гербаджиите..
    • Са
      Сандо
      2 0
      12:55, 21 апр 2020
      Голям неграмотник си ти №1!!!Научи се на правопис!!!
  • 2
    Уж
    Ужас
    4 0
    12:52, 21 апр 2020
    Мир на праха му. Имаше мнение, имаше смелост да критикува мутренската държава. "Маските са за да мълчите, не за да ви пазят'' написа той последно. Кой да го чуе, по-зле от овце сме.
  • 3
    12
    123
    2 -1
    19:31, 21 апр 2020
    Тоя нестимир ли беше или нищо не ставащ не помня името му но наистина за нищо не става тоя лизач и подлизурко все е наврян в някакви комисии за които няма и хал хабер но смуче парички и ръси безумни идеи.
Последни новини