От х:

Днес в x:

"Роулинг Стоунс" ще участват в грандиозния концерт в чест на медиците

„Ролинг Стоунс“ ще бъдат част от специално звездно събитие, което ще се излъчва в световен мащаб в подкрепа на здравните работници, които се борят с коронавируса, съобщава NOVA.

Събитието, организирано от международната организация Global Citizen в сътрудничество със Световната здравна организация и суперзвездата Лейди Гага, възнамерява да "осигури момент на глобално единство в борбата с COVID-19", заяви изпълнителният директор Хю Евънс. 

Сред участниците в концерта саТейлър Суифт, Били Айлиш, Селин Дион, Елтън Джон, Пол Маккартни и Стиви Уондър.

В шестчасовото стрийминг събитие ще се появят Кристин и „Куин“,актьорите Дон Чедъл и Самюъл Л. Джаксън и футболната звезда Меган Рапино. 

Global Citizen възнамерява събитието да бъде „обединяващ вик“ в подкрепа на действията на благотворителните организации на местно ниво. Ще има призив към филантропите и правителствата да подкрепят СЗО в усилията й за реагиране на коронавируса.

"Живеем в наистина важна епоха, в която хората се борят - стават ли по-затворени или стават глобални граждани. Мога ли просто да затворя границите си или всъщност трябва да се грижа за здравните системи на хората от другата страна на планетата? Мисля, че ако COVID-19 ни е научил на нещо, то е, че болестта някъде може да означава болест навсякъде", каза Хю Еванс.

Над 107 изпълнители са планирани да участват в съботното събитие, каза Евънс, който добави, че много от изпълнителите - включително и „Ролинг Стоунс“, са чули за инициатива и са пожелали да се включат. Той добави, че "не можал да повярва", когато британските рок-динозаври се свързали с него.

Глобалното събитие в подкрепа на борбата срещу пандемията от COVID-19 – „Един свят: Заедно вкъщи” ще бъде излъчено на живо в ефира на NOVA в нощта на 18 срещу 19 април от 03:00 ч., а след това и в 12.30 ч. на Великден.  

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини