От х:

Днес в x:

"Райънер" очаква война с евтини билети след края на карантината

Pайънер" (Ryanair) се подготвя за ценова война, която ще започне след отпадането на ограниченията и пътниците поемат отново към туристически дестинации, заяви пред "Ройтерс" главният изпълнителен директор Майкъл О'Лиъри.

Според него възстановяването на авиационния сектор ще е бързо и големите проблеми ще дойдат заради "масивен ценови дъмпинг" от традиционните превозвачи, търсещи сега държавна помощ за оцеляване.

Когато всичко това приключи, ще има такова масирано намаляване на цените, че за известно време ще има скок в пътуванията и туризма.

"Мислим, че цените ще се нормализират през 2021 г., но кой знае?", допълва О'Лиъри.

Запитан дали догодина ще има и малка печалба, той отговаря категорично: "Не. Мисля, че 2021 г. има всички шансове да е година на високи приходи. Цените ще са ниски, но и петролът ще е евтин. Ще има много стимули по летищата, за да има растеж". О'Лиъри намеква също, че може да купи нови самолети, защото и те ще бъдат предлагани на ниски цени в следващите 12 месеца.

Ирландецът отхвърля категорично идеи самолетите да пътуват пълни на не повече от две трети, за да се спазва социална дистанция между пасажерите. Това е лудост, безнадеждно неефективно и нещо, което превозвачите не могат да си позволят, казва той с характерния си колоритен език.

Вместо това трябвало по азиатски пример да има задължително измерване на температурата и маски за пътници и екипаж.

Идеята за "празна средна редица седалки" дойде от Wizz Air и IATA във вторник. "В диалог сме с регулатори, които си седят в спалните и измислят ограничения като тези да премахнем средните седалки, което си е пълен нонсенс. От това изобщо няма никаква полза", казва О'Лиъри. Той обяснява, че премахването на всяка трета седалка пак няма да спази нужната дистанция от 2 метра.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини