От х:

Днес в x:

Множество поздравления и цветя получи в дома си д-р Дариткова, десетки малки пациенти изпратиха рисунки и видеопослания

Изображение 1 от 5

    Десетки детски рисунки, картички, букети с цветя и балони получи за празника Световното здраве и медицинските специалисти на 7 април детският лекар д-р Даниела Дариткова от безбройните си малки пациенти и родителите им. Уважаваният педиатърът е под карантина в дома си в Смолян, след като бе установено, че е позитивна с covid-19. Благодарни за професионалните й грижи и изключително отношение към всеки един, потърсил помощта й, дори да не е неин пациент, с куриер пред дома й пристигнаха подаръците от децата. За СмолянБГвести дълбоко благодарна майка разказа, как при сериозно заболяване на детето й, което било в тежко състояние, с напълно неясна диагноза, тя е потърсила помощта й. "Отчаянието ми беше голямо, детето ми беше в критично състояние, не знаехме какво му е, но в отчаянието си решихме да я потърсим. Мислехме, че няма да вдигне телефона си, защото не сме пациенти в списъка й, не се познаваме лично, нямаме общи познати или препоръки. Но тя вдигна телефона и направи нужното, синът ми да получи правилното лечение и сега да е напълно здрав. Изпратих й цветя, а синът ми собственоръчно й нарисува картичка. Това е лекар в пълния смисъл на думата и идея на Хипократова клетва!“, сподели майката на 9 -годишния Божидар от Смолян.

    „Благодаря на всички мои малки и големи пациенти, които ми изпратиха рисунки, картички, песни, балони и мили благопожелания по повод вчерашния Световен ден на здравето. Благодаря на всички приятели за загрижеността и подкрепата. Поради многобройните запитвания във фейсбук, на лични съобщения и множество телефонни обаждания за здравословното ми състояние и симптоматиката на човек с положителна проба на коронавирус информирам, че пробата ми е взета и отчетена преди 7 дни. Нямам никакви оплаквания. Приемам само витамини и микроелементи. Според СЗО така протича заболяването при 80% от заразените.“, написа в личния си профил в социалната мрежа д-р Дариткова. Тя отбелязва, че именно затова мерките за социална изолация и носенето на маски са много важни.

    Поради огромния интерес на хилядите й пациенти за здравното й състояние, тя информира още, че пробата на колегите й от смолянската детска поликлиника и съпруга й са отрицателни, а с родителите си не е била в контакт.

    „Леките пневмонии и безсимптомните пациенти се лекуват в дома и се контролират от личните лекари. Доверявайте се само на информация от официални източници, а не на слухове. Спазвайте противоепидемичните мерки, въведени от Националния щаб. Да, трудно е, но това е единственият начин да спечелим необходимото ни време и да намалим риска - заради всички хора. Никога няма да оставя пациентите си, затова продължавам да работя от разстояние – по телефона, WhatsApp, Viber. Пазете себе си и близките си! Децата ме зареждат с оптимизъм и вяра, че ще се справим!“,написа още обичаната лекарка в знак на благодарност.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини