От х:

Днес в x:

Главният държавен здравен инспектор провери Четвъртък пазара

Санитарно-хигиенните изисквания срещу разпространението на вируса COVID-19 в пловдивския Четвъртък пазара се спазват. Това костатира лично главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. Заедно с кмета Здравко Димитров, областния управител Дани Каназирева и директора на РЗИ д-р Ваня Манчева той обиколи сергиите с плодове и зеленчуци.

"Мерките са ефективни и навременни, въпреки че цели отрасли ще преживеят тежък период, целта ни е да се пречи минимално, за да се организира производството, така че да има достатъчно хранителни продукти за цяла България", коментира д-р Кунчев. Той посочи, че е важно да се спазва правилото хората в пазара да се движат в една посока, да няма пресрещане, да има регулиране на влизането, добра хигиена, да няма струпване.

От самото начало на извънредното положение гражданите влизат в Четвъртък пазара задължително с маски, ако нямат такива на входа им се раздават безплатно. Най-големият закрит пазар в Пловдив се дезинфекцира всеки ден сутрин и вечер с препарат, който е на 70% спиртна основа. Служители на "Общинска охрана" следят да няма струпване на граждани.

В останалите пазари на града също е създадена организация, която се спазва.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини