От х:

Днес в x:

Супертоалетна открива ранни признаци на десет болести

Супертоалетна действа като доктор и може да открие чрез анализ ранни признаци на рак, болест на сърцето и диабет, съобщава в. "Дейли мейл".

Камери и сензори, монтирани в санитарния фаянс, успяват да регистрират здравните симптоми чрез анализ на изпражненията и урината. Получените данни могат да разкрият биомаркерите на десет различни болести.

В тоалетната се използват камери, тестови лентички и сензори. Внедрена е технология, близка до тази на пръстовите отпечатъци, за изследването на дръжката на казанчето. Правят се и снимки на ануса, за да може да бъде разпознат всеки отделен човек, използващ супертоалетната. По този повод изданието пише, че тя е способна да вземе "анален отпечатък" на потребителя.

Данните се предават в сигурен облачен сървър за осъществяване на анализ. Разработката е дело на екипа на проф. Санджив Гамбхир от Станфордския университет.

"Колкото и да е странно, аналният отпечатък на всеки индивид е уникален, досущ като пръстовият", коментира професорът.

Тоалетната е свързана с приложение, до което може да има достъп медицински екип, избран от потребителя, за допълнителни изследвания и диагнози. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ол
    Олигофрени
    1 0
    01:52, 8 апр 2020
    Хасково.нет, вие сте тотални олигофрени
  • 2
    Ол
    Олигофрени
    1 0
    01:54, 8 апр 2020
    Направо ми се дръпна лайното от тази новина
Последни новини