От х:

Днес в x:

3000 лв. глоба за горялата автоморга, РИОСВ спира проверки заради коронавируса

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково през март извърши 71 проверки на 71 обекта, съобщиха от екоинспекцията. Дадени са 35 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 3 акта, наложена е 1 санкции и са издадени 13 наказателни постановления на обща стойност 34 700 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 15 484 лв.

Издадено е наказателно постановление за 7 000 лв. на ТЕЦ в Димитровград за неизпълнение на условие за привеждане в съответствие с нормативните изисквания на депо за неопасни отпадъци.

С 3000 лв. е глобена площадка за разкомплектоване на излезли от употреба МПС в Хасково за нарушаване на реда за извършване на операциите по разкомплектоване. При пожара в автоморгата, в края на януари изгоряха около 120 излезли от употреба коли.

За непредоставяне на документи, относно отчета за дейностите с отпадъци с 2 000 лв. е глобен завод за малц в Хасково.

Почистени са 7 нерегламентирани сметища в региона. На „Зеления“ телефон" през март са постъпили 5 сигнала.

Във връзка с предприемане на мерки за ограничаване разпространението на коронавирус COVID-19, препоръките на Националния оперативен щаб и разпореждане на министъра на околната среда и водите, РИОСВ-Хасково преустановява по време на извънредното положение всички планови проверки и такива по сигнали, освен по изключение при аварийни ситуации и в неотложни случаи, представляващи пряка опасност за живота и здравето на населението. Извънредното положение е в сила до 13 май.

РИОСВ-Хасково препоръчва на гражданите, да се възползват от възможността за заявяване на административни услуги по електронен път. Образци на заявленията могат да бъдат изтеглени от интернет страницата на инспекцията. За консултации и запитвания, гражданите следва да се обръщат, чрез съответните телефони и ел-пощи, публикувани в сайта на инспекцията.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Аз
  Аз
  22 -1
  17:16, 7 апр 2020
  По скъпо излиза разходка в парка от колкото обгазяване на цял град...
  • А
   А
   1 -3
   17:34, 7 апр 2020
   Вече не
  • 11
   11111
   3 0
   17:35, 7 апр 2020
   като онази ...нашата не мирише но ...чуждата..
  • Хо
   Ходжата от ГРОБ/ДПС
   3 -2
   18:38, 7 апр 2020
   Нашите членове са високо-морални
   като Вожда
   ....
   Изключено е да се говори за корупция или шуро-бажанащина в Общината
  • Аз
   Аз
   2 0
   19:20, 7 апр 2020
   Вече не...? Яходи пробвай да видим...
 • 2
  44
  444
  6 -1
  18:17, 7 апр 2020
  ако е някоя душичка сигорно и 10 000 лв може да са малко
 • 3
  !!
  !!!!
  8 -3
  18:34, 7 апр 2020
  3000 лв глоба и колко на ръка?
  • До
   До !!!
   4 -5
   19:18, 7 апр 2020
   Г-н/г-жо удивителни,на ръка на кого,имате ли доказателства,защото писането в нета не е анонимно?! На този човек бизнесът му се изпепели и ще понесе глоби от всички институции,ама на чужд гръб и сто тояги са малко,хайде не завиждайте!
  • Аз
   Аз
   3 -2
   20:33, 7 апр 2020
   На тоя човек бизнеса му се изпепели... Ама тоя човек не разчита на тоя бизнес много много.. Не го жали толкова... Той пара си има и то не малко.... Не го мислете тва дето изгоря е една десета от парата къде има....
 • 4
  Bu
  BULGARISTAN
  6 -3
  21:05, 7 апр 2020
  Ако беше 30 000 щях да съм съгласен, за това замърсяване на въздуха и околната среда , но 3 бона за тази морга на която удря и на ел кантар с голямя разлика са мн. малко , частите 2ра употреба са по-скъпи от магазинската цена
  • Аз
   Аз
   2 -2
   22:03, 7 апр 2020
   Той и други работи скъпо ги дава... 😉
  • До
   До Булгаристан
   3 0
   01:32, 8 апр 2020
   Не са предвидени такива глоби в закона,а и нямаше отчетено замърсяване на въздуха.

Хороскоп за 06.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Предстоят ви може би повече ангажименти отколкото сте предвидили и въпреки почивния ден, някои от вас ще бъдат доста натоварени. Въпреки това дейностите, с които се захващате ви носят удовлетворение и стимулират доброто ви самочувствие. Това е особено валидно ако са непосредствено свързани с деловата сфера. Можете да разчитате на добри приходи.
06 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днешният ден няма да остави време за почивка на онези от вас, които се занимават със собствен бизнес. Действате бързо, когато това се изисква от вас, но през останалото време добре премисляте действията си и предпочитате да не избързвате. Очаквайте скорошни приходи от дейност, която сте успели да реализирате с помощта на близък човек.
06 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се погрижите за всичко, което планирате днес да приключи в рамките на деня. Градивните ви усилия ще ви държат в добра форма и ще съумеете да се организирате с времето си. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени.
06 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазете за себе си намеренията, не ги правете достояние на всички. Очаровани сте от вниманието на човека до вас и това ви обнадеждава за връзката ви. Новини от близък човек, пребиваващ в чужбина. Притесненията ви ще отшумят и скоро ви очакват нови развития. Хранете се здравословно, възможни са неразположения.
06 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте се по-добре, ако искате да се справите с всичките си задачи. Пред вас ще се изправят предизвикателства, изкушенията на които ще ви проводят в друга посока на мислене. Ще се стремите да повишите благосъстоянието на семейството си и ще намирате преки пътища за постигането му.
06 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е особено подходящ за почивка и развлечение. Имате нужда от отдих и зареждане със свежи сили, затова не се колебайте да прекарате този ден по възможност на открито и в компанията на близки хора. Чувствате се добре в ролята на организатори, затова едва ли ще сбъркате ако се наемете с инициирането на подобно мероприятие.
06 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Овладейте емоциите и ще си спестите разочарования и неприятности. Споделете отговорностите и не предприемайте нищо ново. Не се натоварвайте с информация, която не ви засяга пряко, търсете тишината и спокойствието. Погрижете се за дома, направете пролетно почистване и мислите ви ще се успокоят.
06 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се разпилявайте в много посоки, за да не провалите изпълнението на важен ангажимент. Можете да направите и нещо повече за себе си, без да изпускате от контрол ситуацията. Ще получите възможност за допълнителни доходи, предвид нарасналите си нужди, но и защото имате енергия за това.
06 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В личния ви живот ще настъпи объркване, породено от разминаването между очакваното и случващото се. Проявете разбиране и търпеливо изчакайте момента за решителни действия. Твърде често оставяте емоциите да ви водят, а от това следват различни проблеми. Дайте си малка почивка.
06 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на хубав и ползотворен ден. Вътрешното ви чувство за равновесие и справедливост ще ви изведе на правилните позиции, дори да изненадата с поведението си някого. Силата ви е в разума и умението да постигате целите си, нещо с което не всеки може да се похвали. Възможно е ново приятелство.
06 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Покажете доброто си отношение към хората, с които общувате и ще направите деня по-хубав, освен, че има какво да научите за себе си. Настроението ви ще се подобри от присъствието на някой, който не спира да ви вълнува. Споделете любовта си и ще откриете, че чувствата ви са взаимни.
06 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изчистете главата си от излишни и натоварващи ви мисли. Дистанцирайте дразнителите около себе си и ще се почувствате добре. Хубавото време, приятелите и развлеченията ще направят деня ви приятен. С нови сили ще се посветите на заниманията си и ще оставате доволни от себе си.
06 юни 2020
Последни новини