От х:

Днес в x:

Kои са най-популярните онлайн услуги за стрийминг на музика

Музиката винаги ще е на мода и това е факт, който никой не може да оспори. Музика се е слушала още преди хиляди години, ще се слуша и за в бъдеще. В годините се променят единствено стиловете музика и начина по който я слушаме. Ако някога е можело да слушаме музика само при изпълнения на живо, то през XX век сме можели вече да я слушаме от разстояние с помощта на грамофонните плочи. После се появили касетите, комапктдисковете и производните им, музика на компютъра, а сега цялата музика е онлайн някъде в облака. По тази причина, в последните години, най-популярният начин за слушане на музика е посредством няколкото най-масови стрийминг платформи. 

От публикуваното в доклада на Counterpoint Research става ясно, че в последно време се наблюдава голям ръст в този тип музикални услуги. На годишна база увеличението е с цели 32%, като общият брой на потребителите, които слушат музика чрез онлайн стрийминг е достигнал до 358 милиона. От популярните платформи, на първо място, с голяма преднина пред конкурентите си са Spotify, които притежават 35% от тези абонати и печелят 31% от общите приходи в този сектор. Втората позиция е за Apple Music, които са с 19% от абонатите, а трети се класират Amazon Music с 15%. Останалите 31% се разпределят между по-малките облачни доставчици на музикални услуги. 

Заради кризата с COVID-19 и респективно изолацията на милиарди хора в домовете им, тази година има голям шанс да се наблюдава още по-голям ръст в потреблението на онлайн стрийминг музика. Според Counterpoint Research е края на 2020 година потребителите на този тип услуги в глобален мащаб ще надхвърли 450 милиона, което означава, че ръстът ще е с над 25%. 

В интервю за Counterpoint анализаторът Абхилаш Кумар споделя, за интересната бизнес стратегия на платформите за онлайн стрийм на музика и хитрият начин по който те привличат платени абонати.  „Нарастването на платените абонаменти предполага, че хората вече са готови да платят за стрийминг на музика. Това обаче не става по директен начин. Платформите за стрийминг на музика следват подход от два етапа, за да спечелят абонати.  Първият е да ги регистрират в своята платформа като безплатни потребители с помощта на отличните рекламни кампании, които правят. Вторият етап е да им предложат последствие атрактивни оферти, с които първоначално на символична цена да ги изкушат да преминат към платени абонаментни планове.“

Именно следвайки този план на развитие, Spotify има толкова голяма преднина пред конкурентите си. През изминалата година, компанията промоционално даде на потребителите си безплатен Spotify Premium за период от три месеца, последствие намали цените си и така привлече голям брой от хората, които до този момент са били само в тестов период. 

Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Възможно е днес да се разочаровате от развитието на събитията на работното място, но за щастие ще ви се отдаде възможност да постъпите по начин, който в крайна сметка да ви удовлетвори. Подновявате стара връзка което настина ви въодушевява. Бъдете внимателни обаче, за да не останат излъгани очакванията ви. Ще бъдете заинтригувани от нещо.
04 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С желание ще погледнете на предложение за повече развлечения днес, макар, че имате достатъчно свои ангажименти. При добра организация можете да имате всичко, което пожелаете. От вас зависи. Отношенията ви с някой, когото харесвате ще се задълбочат, бъдете търпеливи и по-малко своенравни.
04 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Физическият ви тонус е отличен и това ще ви позволи да предприемете действия в много посоки. Ще се ангажирате с много задачи, а това предполага повече отговорност и концентрация. Не пренебрегвайте непосредствените си задължения. Съсредоточете се и определете приоритетите си. Намерете време и за разтоварване. На някои от вас предстои дълго пътуване.
04 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Налага се да свършите доста неща днес. Някои от вас са си поставили доста амбициозни цели и нямате никакво време ако сте решили да успеете на време. Притежавате необходимите качества и ви е нужна малко повече концентрация, за да се справите. Все по-близо сте до сърцето на желания човек и просто трябва да проявите търпение и да не насилвате събитията.
04 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Няма съмнения, че с труда и упорството си създавате предпоставки за положителни развития в живота си. Сътрудничеството с влиятелен човек ще ускори придвижването на конкретна задача от сферата на професионалните интереси, образованието, бизнеса или в социален аспект. Всичко започнато днес обещава да свърши навреме и успешно.
04 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес сте изключително работоспособни и смятате, че с всичко което ви очаква можете да се справите сами. Наистина имате реални шансове за успех, но не пренебрегвайте мнението и помощта на околните. Със сигурност могат да са ви от полза. Случайно ще разберете нещо много важно за вас и това ще ви зарадва. Съхране-те част от енергията си и зарадвайте приятно семейството си.
04 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Духовната ви принадлежност към общочовешките ценности ви кара да търсите и да общувате с хора, близки по дух и култура. Ще дадете изява на претенциите си към някого, но това няма да го отдалечи от вас, напротив. Щастливи ще бъдете да откриете, че имате сродни интереси и се вълнувате от общи преживявания.
04 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Имате доста проблеми на работното място днес, но желанието ви за успех е по-силно от всичко, затова няма да е чудно че бързо успявате да се справите с тях. Мил жест от страна на близък приятел ще ви накара да се чувствате особено значими. Силните чувства, които изпитвате към определен човек могат да станат причина за нещо, което съвсем не очаквате.
04 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С работата си през последните дни сте създали условия за по-ускорено развитие на събитията. Няма да останете безучастни и днес, ще продължите активно да следвате логиката им, приобщавайки към идеите си и други съмишленици. За всички от знака е в сила прогнозата, че скоро ще получат това, към което се стремят.
04 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С цената на повече труд и нерви ще свършите предвиденото за днес. Не бъркайте интуицията с желанията си, за да не объркате и посоката. Ако ви измъчват съмнения, потърсете подходящия човек, с когото можете да споделите вълненията си. Освен, че ще получите добър съвет, ще ви стане и по-леко на душата. Финансова подкрепа.
04 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Радвате се на добро настроение днес, което до голяма степен е обусловено от положителното развитие на делата ви в личен план. Успявате да стабилизирате отношенията си с човек на когото особено държите и това повдига духа ви. За предпочитане е да не предприемате нищо грандиозно днес, тъй като едва ли ще бъдат изпълнени всичките ви очаквания.
04 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
04 юни 2020
Последни новини