От х:

Днес в x:

Бързи тестове, дарени на собственика на "Пълмед" - безплатни за възрастни и хронично болни хора

Ръководството на медицинския комплекс в Пловдив информира, че направеното дарение от д-р Михаил Тиков - бързи тестове за IgM и IgG, ще бъде използвано за тестване на възрастни хора над 60 г. със симптоми на COVID-19 и диспансерно болни пациенти - с диабет, хипертония, онкологично болни и ХОББ, отново при симптоми на COVID-19. 

Тестовете са безплатни за споменатите категории пациенти до изчерпване на количествата и ще се извършват в Спешното Приемно отделение.
 
"Бързите тестове за наличие на кононавирус са лесни за изпълнение-взима се 1 капка кръв от пръста и резултатът е готов до 15 минути. При положителен резултат задължително се провежда изследване по PCR метод, който може да се проведе в "Лаборатория по вирусология" на "Пълмед". Проба за потвърждение при позитивен резултат се изпраща и в Националната референтна лаборатория. Ако имате желание за провеждане на изследването чрез PCR метод същата проба се взима от медицинско лице на място", коментира д-р Димитър Димитров, управител на УМБАЛ "Пълмед".

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини