От х:

Днес в x:

БЧК с храни за 1903-ма в областта, доставка до 11 в карантина от Хасково

                                                                                                          
1903-ма от жителите на Хасковска област ще получат хранителни пакети от Българския червен кръст, съобщиха от организацията.
 
Помощите ще се раздават във времето от 7-ми до 16-ти април по списък, който е набран от Агенцията за социално подпомагане в региона.
 
Минка Мечеринкова от БЧК –Хасково уточни, че пакетите, които са със средно тегло до 30 килограма ще са заредени с най-необходимите хранителни продукти. Брашно, олио, ориз, консерви ще получат определените за подпомагането в индивидуалните пакети.
 
Храните, които ще бъдат разпределени, са част от наличностите по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.
 
Част от помощта ще бъде раздадена на хората, които са включени в програмите на общините за получаването на топъл обяд от  1 януари  до 30 април тази година. В тях са обхванати общо 1322-ма души. В Хасковска област такива целеви групи има в общините Стамболово-340 души, Тополовград-68 и в Хасково, където са най-много-914 души.
 
Индивидуални хранителни пакети ще бъдат раздадени и на самотноживеещи хора над  65-годишна възраст. Тази категория получатели е съобразена с препоръката на Националния оперативен щаб за подпомагане на  рисковите групи от заразяване.
 
В Тази група са включени общо 175 лица от цялата област. В Ивайловград ще получат храни от БЧК 24 души, по осем жители на община Димитровград и община Стамболово, десет от Любимец, 27 от Маджарово, 26 от Минерални бани, по шестима от Симеоновград и Свиленград,  32-ма от Тополовград и 18 души от община Харманли. Десет възрастни над 65-години и живеещи сами от Хасково също ще бъдат подпомогнати.
 
Помощта от БЧК ще достигне и до 345 души, които се ползват от патронажната грижа за възрастни. За област Хасково са включени общините Димитровград, Тополовград-42 жители, Харманли-64 и Хасково-126 души.
 
Хранителни пакети ще бъдат осигурени и за тези с най-ниски доходи и които получават социални помощи на различни законови основания.
 
Храни ще бъдат предоставени и на лицата под задължителна карантина. В тази група за област Хасково са включени общо 61 души. За община Хасково храни ще има за 11 карантинирани.
 
 За раздаването на помощта от храни ще съдействат общините, тъй като доставката им ще е по домовете. Заедно с пакетите до тези, които ще бъдат подпомогнати, ще достигнат и информационни материали с препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус.
 
Haskovo.net
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини