От х:

Днес в x:

Общо 541 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, починалите са 21 (видео)

Общо 541 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, съобщи ген. Мутафчийски на редовния брифинг в понеделник сутринта, 6 април.

Новите случaи са 19 за денонощието. 

Последните 19 положителни проби са констатирани в София (15 случая), Благоевград (1 случай), Стара Загора (1 случай), Хасково (1 случай) и Смолян (1 случай).

Към момента 210 се намират под лекарско наблюдение в болнични условия, 22 от тях са в интензивни структури.

Най-възрастният пациент е на 86 години, а най-малкият – на 1 година.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при медицински служители е 30 - 5.5% от заразените. От тях лекарите са 17, медицинските сестри са 8, друг медицински персонал – 5. Работещите в Центровете за спешна медицинска помощ с доказан COVID-19 са 7 души.

Новите смъртни случаи са 2 и един, обявен преди минути - в Пещера, който е страдал от множество заболявания. Бил е интубиран в последните дни..

Общо починалите са 21.

39 са излекуваните.

Вчера са изследвани 252 души.

Над 2200 са тестувани на милион от населението. Спрямо останалите държави сме в средата по този показател. Разкриването на лабораториите не е достатъчно за увеличаването на броя на тестовете. Трябва да има и тестове, китове за реакцията и лични предпазни средства. Снабдяването е проблем.

Ген. Мутафчийски посочи, че в момента във Военномедицинска академия и в Националната референтна лаборатория разполагат със запас от 11 400 теста с китове за екстракция на РНК.

От вчера е открита лаборатория в Плевен, като са направени първите тествания на апаратурата и днес тя започва да работи.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини