От х:

Днес в x:

Община Баните оборудва със защитни облекла и шлемове лични лекари, сестри и патрули

На територията на община Баните към момента няма регистрирани заразени с COVID-19, съобщават от местната администрация. Под задължителна карантина са 4 човека, а вече прекарали карантинния период са 3-ма човека, без симптоми на вируса.
До момента безвъзмездно са раздадени 1 550 предпазни маски за многократна употреба, от които 300 са дарение от шивашкия цех в с.Оряховец, с управител Богдан Богданов.
Общината закупи и 30 защитни облекла и шлемове, които предостави на личните лекари, мед. сестри и назначените от общината патрули, намиращи се на четирите пътни входа на общината. Извършва се дезинфекция на всички обществени сгради и места. Организирана е доставка на храни и лекарства във всички населени места, като за логистиката отговарят кметовете, кметските наместници и служителите на Общински център за рехабилитация. За възрастните хора, които получават „топъл обяд“, е организиран разнос до домовете от общински служители.
Кметът на община Баните Милен Белчев благодари на органите на МВР, медицинските лица и общинските служите за добрата координация, както и на всички жители за проявената самодисциплина.

СмолянБгвести
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини