От х:

Днес в x:

Възрастен мъж на 71 г. от с.Рани лист,е деветия заразен в областта от коронавирус/обновена/

Възрастен мъж на 71 г. е деветият заразен от коронавирус в областта. Той е настанен в инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”. Заедно с него лекуващите се в здравното заведение  стават пет. Това съобщи на редовния брифинг на Националния оперативен щаб проф.д-р ген.Венцислав Мутафчийски.

 Възрастният мъж е от с.Рани лист.Не е пътувал в чужбина. Няма членове на семейството му, които да са се вънали от странство. От РЗИ издирват хората с които той е имал контакти.Това съобщи за Кърджали бг вести началникът на инфекциозното отделение в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски"  д-р Магдалена Маринова.Тя определи състоянието на пациента като средно тежко. Той е с пневмония. За сега не се налага прилагането на дихателна реанимация. Няма опасност за живота на мъжа, категорична е д-р Маринова.Тя подчерта,че място за паника няма. Мерките които се вземат в страната, областта и общината са за да не се допусне епидемия и на този етап те са успешни, каза още д-р Маринова.

Ще припомним, че още двама пациенти се лекуват в Общинска болница в Ардино, а двама са амбулаторни на домашно лечение.

 Новите случаи в страната през последното денонощие са 24. С тях броят на заразените става 522. През последното денонощие са изследвани 400 души.

 От вирусоносителите 57% са мъже, а 43 на сто- жени. Най- малкия пациент е на 1 година,  а най- възрастния на 86 години.

 23 са заразените медици.

Починалите през последното денонощие са четирима. Средната възраст е 65 г.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ме
    Мехмед
    3 0
    16:24, 5 апр 2020
    Кмета защо не информира обществеността, крие се не в селото където и е работното място, а в града по улиците, булевардите.....
Последни новини