От х:

Днес в x:

Шофьор на ТИР от Асеновград загина при верижна катастрофа

Установена е самоличността на двамата водачи на камиони, които загинаха при верижната катастрофа на автомагистрала "Марица", съобщиха от прокуратурата.

Инцидентът стана около 7 ч. тази сутрин, в района на 66-и километър от аутобана край Харманли, област Хасково.

И двамата са били шофьори на товарни камиони с турска регистрация.

Първоначално е установена самоличността на шофьора на единия от камионите, който е турски гражданин, на 46 г. Впоследствие е установена самоличността и на другия починал, който е български гражданин, на 62 г. от Асеновград, също управлявал автомобил с турска регистрация.

До момента е ясно, че на четири лица са причинени средни телесни увреждания, а още няколко имат по-леки наранявания.

Окръжна прокуратура – Хасково наблюдава досъдебно производство за пътнотранспортното произшествие, в което са участвали 22 товарни автомобила. Разследването е възложено на екип от четирима следователи от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Хасково.

Извършват се активни процесуално-следствени действия, като се изясняват причините за верижната катастрофа.

От МБАЛ-Хасково съобщиха, че шестима, пострадали при инцидента, са потърсили медицинска помощ. Състоянието им е стабилно. Всички ранени са без опасност за живота. 

В хасковската болница за лечение са настанени: 60-годишен водач от Сърбия с открита фрактура на ляв крак; 39-годишен мъж от Босна – със счупени ръка и крак и разкъсна рана на лява ръка. В отделението по "Ортопедия" са и двама свиленградчани - баща и син на 42 г. и 20 г. По-възрастният е с фрактура на 6-то и 8-мо ребра и локсация на става на десен крак. Синът му е с фрактура на лакет на дясна ръка. Последният, посетил борницата е 41-годишен турски водач, на който не са установени травми.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини