От х:

Днес в x:

Жена с перфорация на червата от Враца почина заради COVID-19 истерията

Късно вечерта на 1 април е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата.

За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар.

Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила, че има болки в корема и висока температура, разказват източници на врачанския вестник.

Лекарят й се усъмнил, че е заразена с коронавирус, не я извикал за преглед и я оставил на домашно лечение. Било й обяснено, че вирусът можел да има симптом болки в корема.

Състоянието й обаче продължило да се влошава в следващите дни и тя е била насочена към частна болница във Враца със съмнение за бъбречна криза.

След като е посетила частното лечебно заведение, на жената й прилошало и припаднала.

В резултат на това бил извикан реаниматор по спешност, за да може да се уточни нейното състояние. Управителят на частната болница също е бил информиран. Пристигнал е в здравното заведение в рамките на 15 мин.

Жената е била унесена, но контактна и адекватна със състояние, подобно на септичен шок, и с учестен пулс. Изпълнявала е команди. Имала е отслабено дишане, липсваща перисталтика и други симптоми, характерни за перитонит.

В Първа частна болница няма хирургично отделение и затова пациентката е била интубирана и транспортирана в Спешния център на МБАЛ “Христо Ботев”-Враца.

В областната болница са й направили рентген, който бил недостатъчен за поставяне на точната диагноза, след което й бил направен и скенер. Така екипът на отделението по образна диагностика два пъти обличал защитни екипи.

След образната диагностика и проведените прегледи се оказало, че тънките черва на болната били перфорирани на цели четири места.

Това наложило спешна операция на жената, след като била лекувана по телефона от коронавирус.

Състоянието на жената обаче било изключително тежко и тя починала.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини