От х:

Днес в x:

Франция е готова да национализира стратегически компании заради кризата с коронавируса

    Франция ще национализира стратегически компании, ако е необходимо, за да ги защити от влиянието на кризата с коронавируса. Това каза днес министърът на икономиката и финансите на Франция Брюно Льо Мер, цитиран от ДПА.

    Той заяви, че е изпратил на президента на Франция Еманюел Макрон списък със стратегически компании, които потенциално биха могли да бъдат застрашени на пазара.

    Ще сме готови да прибегнем до всички средства, с които разполагаме, за да защитим тези компании, увеличавайки дяловия капитал на държавата, чрез рекапитализация или като последно средство, като ги национализираме, каза Льо Мер на пресконференция.

    Дясноцентристкият министър заяви, че не призовава за държавно управлявана икономика. Ако са необходими национализации, те ще са временни, подчерта министърът. Държавата е отговорна за защитата на водещите си промишлени компании, добави Льо Мер.

    Франция е под строга карантина от 17 март, за да се опита да ограничи разпространението на Ковид-19. Мерките вероятно ще продължат до края на април, според експерти.

    Икономическата активност в страната се е понижила с 35 процента в резултат на карантината, обяви Националният институт за статистика и икономически проучвания

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини