От х:

Днес в x:

Големият джаз музикант Елис Марсалис и рок изпълнителят Адам Шлезингер починаха от коронавирус

Големият джаз музикант Елис Марсалис и рок изпълнителят Адам Шлезингер починаха от коронавирус, предаде "Гардиън" и АФП. 

Певецът Адам Шлезингер почина на 52 години. Той бе част от рок групата "Фонтаните на Уейн".

Известен и с песента си "Майката на Стейси", за която е и награден.

В изявление на семейството му във вторник се казва, че той е в болница в Ню Йорк, борейки се с болестта COVID-19. 

Крис Карабаба от групата "Dashboard Confessional" написа в Туитър: "Познавах го най-добре като ментор и приятел. Трябва да вземем това на сериозно. Хората са болни и умират. Трудно е да останете заключени, но по този начин ще бъде спасен живот. Погрижете се един за друг. Почивай с мир, скъпи мой приятел. "

Певицата на певицата Никол Аткинс също отдаде почит и каза: "Сърдечно разбирам да чуя за минаването на Адам Шлезингер. Той беше един от първите хора, с които някога съм писала песен и тръгнахме по пътя с групата "Фонтаните на Уейн". Той беше наистина талантлив."

Шлезингер е разведен с две дъщери. Той е и съавтор във "Фонтаните на Уейт", чийто хитове са "Майката на Стейси" и "Хей Джули".

През кариерата си Шлезингер е номиниран за "Оскар", "Златен глобус", "Тонис", "Грами" и "Емис", и печели последните две.

Големият джаз музикант Елис Марсалис наричан още "патриарх на джаза", почина вчера на 85-годишна възраст, след като се зарази с коронавирус, съобщи синът му Бранфорд. 

Марсалис е известен американски пианист и преподавател, зад гърба си има десетки албуми. Неговата музикална кариера обхващаща няколко десетилетия. Той е и баща на тромпетиста Уинтън и саксофониста Бранфорд. 

"С голяма тъга обявявам смъртта на баща ми Елис Марсалис-Джуниър в резултат на усложнения от коронавируса", каза Бранфорд в изявление, публикувано на неговият уебсайт.

"Баща ми беше гигант сред музикантите и преподавателите, но още по-голям като баща. Той използва всичко, което имаше, за да ни направи най-доброто от това, което бихме могли да бъдем", добави той. 

Роден в Ню Орлиънс, където е епицентъра на световния джаз - през ноември 1934 г. Марсалис има записи с групи и музиканти като "Канонбол", "Нат Адърли", "Маркус Робъртс" и "Къртни Пайн".

Той е ментор на двамата си сина Уинтън и Бранфорд и успява да ги направи най-известните музиканти в света. Марсалис е водеща фигура в Центъра за творчески изкуства в Ню Орлиънс, Университета в Ню Орлиънс и Университета Ксавие в Луизиана.

През 2018 г. става и част от Музикалната зала на славата в Луизиана.

Източник: offnews

Коментари в сайта

Последни новини