От х:

Днес в x:

Кметът Хасан Азис и религиозни водачи обсъдиха мерки срещу коронавируса

Изображение 1 от 2

    Председателят на Общински кризисен щаб и кмет на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис и секретарят на кризисния  щаб Димитър Разкалински посетиха днес централната джамия и централната църква „Св.Георги“.Те разговарях с районния мюфтия Бейхан Мехмед и отец Камен Гарена. Посещението е във връзка с предстоящите големи християнски и мюсюлмански празници – Цветница  , Великден,месеца Рамазан.

    Религиозните лица  информираха за предприетите противоепидемични мерки с цел да се защити здравето на хората.В храмовете, които са  отворени  се извършва всекидневна дезинфекция, ползват се лични предпазни средства, до минимум са намалели посещенията от богомолци.

    Д-р инж.Азис предложи  общинското предприятие „ОБЧ“  наред с другите обществени места да започне  извършването на  дезинфекция и  на дворовете на религиозните храмове. Освен това общината ще им предостави допълнително маски, ръкавици, дезинфектанти и защитни костюми при извършване на погребения.

    По време на предстоящите празници ще се търсят решения да не се допускат масови събирания на  едно място на вярващи като се  обмисля промяна на обичайните ритуали и служби . Един от вариантите е празничния намаз и празничните богослужения да се предават по интернет.

    Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ст
      Стефан
      0 0
      16:47, 2 апр 2020
      Кмета да си върши работата там където трябва, няма работа в божите дела! Кмете стига пиар далавери на гърба на християнството!
    • 2
      Ил
      Илия
      0 0
      16:58, 2 апр 2020
      Хасане, прочети Конституцията на РБ!
    • 3
      Ил
      Илия
      0 0
      17:03, 2 апр 2020
      Учи се от Б. Борисов. преди няколко дена той каза много ясно, че не се бърка в божията работа!
    Последни новини