От х:

Днес в x:

Кърджалиец с бизнес във Франция дари 10 000 лв.на болницата в областния център

    Кърджалиец с бизнес във Франция дари 10 000 лв.на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” в областния център. Мохамед Юсеин, който е собственик на фирма „Интерим 95”връчи дарението лично на директора на здравното заведение проф.д-р Тодор Черкезов. Дарената сума ще бъде използвана за закупуване на апаратура и лични предпазни средства.

      Бизнесът ми е свързан с осигуряването на сезонни работници за земеделието във Франция. Започнах през 2009 г. Хората на които разчитам са от нашия край. Цялата ми дейност е свързана да общувам с нашенци. Затова и направих това дарение. Мисля,че в този труден момент трябва да съм солидарен с тях. Това заяви за Кърджали бг вести Мохамед Юсеин.

      Мохамед Юсеин видял от телевизионния екран, че болниците в страната се нуждаят от подкрепа. До сега е правил дарения на защитено жилище в Кърджали. За него общественикът Байрам Юсеин споделя, че е с голямо сърце. В продължение на пет години е помагал на основното училище в с.Миладиново. Закупувал е учебно технически средства, включително лаптопи.

      Мохамед Юсеин има освен българско и френско гражданство. Живее във Франция от 23 години, но не забравя откъде е тръгнал. Заявява, че е последвал примера на много кърджалийци да подкрепи болницата и се надява в тази инициатива да се включат още земляци.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини