От х:

Днес в x:

Излизането от къщи в Москва - с QR код

В Русия още осем пациенти починаха с положителен тест за коронавирус, според официалните данни на 1 април. За последното денонощие са открити 500 нови пациенти със COVID-19 в 24 руски региона. Общият брой на заразените в страната е 2 337 души. 21 души са оздравели.

Главният лекар на московската коронавирусна болница Комунарка Денис Проценко се зарази с коронавируса. Той се изолира в кабинета си и продължава да работи дистанционно. Преди седмица Путин посети болницата и бе разведен из нея от заразения главен лекар. Тестът на Путин е отрицателен, обяви секретарят на президента Песков. 

В момента повечето от случаите на инфекция са в Москва - 113 случая са потвърдени тук.

Кой ще получи обезщетение за коронавируса в Русия: Поради пандемията полагащите се допълнителните надбавки ще бъдат изплащани по-рано. От 1 април влизат в сила редица нови правила, според които руснаците ще могат да получават обезщетения. Промените касаят болнични,  майчинство, обезщетение за безработица и други плащания.

За да напуснат дома си, московчани ще се нуждаят от QR код
Карантираните московчани ще трябва да получат QR код за всяко излизане от дома на уебсайта на кметството, дори ако трябва да изнесат боклука или да се разходят кучето. Нарушителите ще бъдат контролирани с помощта на камери, телефоните им и банкови транзакции. Глобите за нарушения, засечени от камерите, ще бъдат издавани автоматично.

Какво заплашва нарушаването на карантината и фалшиви новини за коронавируса
Държавната дума прие закон за повишаване на наказателната отговорност за нарушаване на санитарно-епидемиологичните правила. Установяват се размерите на глобите и възможните срокове на лишаване от свобода. Налагат се санкции за разпространение на фалшиви новини за епидемията в Интернет или медиите. Те достигат до 7 години лишаване от свобода, отнемате правото да се заема поста, отнемане на 3-годишен доход и т.н., в случай, че нарушението е довело до смъртта на едно или повече лица.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини