От х:

Днес в x:

Има ли връзка между ваксина в Италия и Испания и ръста на жертвите от Covid-19 там

  Изследователят Sean McMahon установява като вероятна причина за високата смъртност на заразените от коронавирус в Италия и Испания сега, отговор на организмите на хората там, третирани с тривалентна ваксина против грип в двете държави през миналата година. Става дума за ваксина против грип, прилагана при над половината от възрастните хора там над 65-годишна възраст.

  В същото време, третирани с друга противогрипна ваксина възрастни хора в Германия и Норвегия, не реагират така на коронавируса сега и смъртността при възрастните хора там е около 9 пъти по-малка, отколкото в Испания и Италия. Десетки учени и изследователски екипи по света търсят отговора на въпроса защо.

  Към момента е ясно, че и при двете групи възрастни хора - и в Германия и Норвегия, от една страна, но и в Испания и Италия, от друга - те са били подлагани на противогрипни ваксини, но само в Италия и Испания сега реакциите на организмите на възрастните хора на коронавируса е толкова бурна и с такова влошаване.

  Учени и софтуерни инженери правят публикацията, за да съобщят, че откриват потенциална вързка между процесите.

  Документът им е базиран върху данни от Империал Колидж в Лондон, НСИ на Италия и Националната медицинска библиотека в Тоскана. Те твърдят, че е възможно ползването на  тривалентна ваксина срещу грип може да е причина за т.нар. цитокинна буря при огромен брой от починалите пациенти в Италия и Испания.

  При това състояние септичният шок е почти сигурен и се овладява изключително трудно, дори ако бъде подобрено състоянието на засегнатите бели дробове при пациентите с коронавирусна инфекция, пише още в документа. В Германия и Норвегия обаче развоят не е такъв, въпреки че и там хората над 65 г. са ваксинирани против грип миналата година, но с 4-валентни ваксини.

  Засега няма известни други изследвания, които да потвърждават такава информация или подобна връзка.

  А изследванията се правят много динамично от различни екипи, в това число и не медицински или мултидисциплинарни, в различни страни, в търсене на отговор защо в някои държави жертвите са в пъти повече отколкото в други.

  И в китайската провинция Хубей, и в Италия, и в Испания процентът ваксинирани с трите щама на възраст над 65 години е висок - около и над 55 на сто, се казва още в текста.

  В същото време държави като Германия и Норвегия вече втори сезон използват адювантната четиривалентна ваксина, която включва и щам "Ямагата" (щам на грип тип "Б" - б.р.), се казва в текста.

  При нея имунният отговор не бил толкова бурен и вероятността от развитие на цитокинна буря при средно тежко и тежко прекарване на COVID-19 не се смятала за толкова висока.

  Според автора това може да е един от ключовете към отговора на въпроса защо смъртността от коронавируса в Италия и Испания е значително по-висока, отколкото в страни като Германия и Норвегия, където броят на заразените също вече надмина петцифрено число.

  Заключението в доклада от март 2020 г. в публикацията е следното:

  "Всички минали данни за пациента трябва да бъдат анализирани подробно, за да се определи дали на пациента е била прилагана грипна ваксина и ако е така, датата и вида на ваксината, която е била приложена. По-специално връзката между адювантните тривалентни ваксини и резултатите от смъртността трябва да бъде проверена, за да се определи дали е налице състояние на вирусно несъответствие, по време на което отговорът влошава състоянието на пациента"

  Източник: 24novini.bg

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   АС
   а сегаа
   3 -1
   11:31, 1 апр 2020
   Къде са нашите докторчета. И оня дето е в общината
   • 11
    11111
    3 -1
    13:45, 1 апр 2020
    добре че нашите пенсионери нямат пари за ваксини
   • Ис
    Истината
    2 -1
    15:13, 1 апр 2020
    Ще бъде прикрита. Фармацевтичните компании печелят милиарди. Няма ной да каже че ваксините са навредили. Поне официално

  Хороскоп за 02.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Натовареността ви е очевидна, но не е причина да сте недружелюбни с околните. Търсете подкрепата им, за да се справите с всичко, което имате, като програма и ще подобрите атмосферата в дома и на работното място. Приятелите ще ви бъдат емоционална опора и това ще стопли душата ви.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приятен ден за много от вас. Интересни срещи и договорености за бъдещи занимания. Ще срещнете подкрепа, с която ще се даде ход на бъдещ проект. Наистина ще има известен риск, но за това пък резултата е обещаващ. Доброто ви настроение ще радва другите и ще създава добра атмосфера. Вълнуващи любовни мигове.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще отделите повече време за себе си и по-малко на другите. И това ще ви спаси от конфликти и излишен разход на енергия. Въздържанието от самоинициативи, храна и изкушения ще ви помогне да изчистите мислите и тялото си от излишния товар. В семейството ще обсъждате предстоящи задачи.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е да ви се наложи да се занимавате с нетрадиционни за вас дейности, но това едва ли ще ви притесни. Вие сте от хората, на които околните разчитат по важни въпроси, и няма да ги разочаровате. Намирате изход от заплетена ситуация. Не се заемайте с твърде много дейности едновременно.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Със самочувствието си на успели хора ще въздействате позитивно на околните, насърчавайки ги към развитие. Вие на свой ред ще повишите темпото, за да свършите повече задачи днес. С добра енергията и настроение ще привличате мислещите и можещите около себе си. Обединените ви усилия ще помогнат на много хора да подобрят живота си.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Многото ви ангажименти днес няма да пречат на дружелюбното ви отношение към всички, с които животът ви среща. Добре свършената ви работа или някой, когото обичате ви зареждат с енергия и добри очаквания. Очертаващо се повишение в службата или смяна на работното място повишават вълненията, но вие сте свикнали.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Говорете за всичко, което мислите и ви смущава, това е начина за бъдете разбрани и да живеете в мир със себе си. Ще изясните позициите си и синхронизирате действията си с околните, избягвайки недоразумения и грешки. Не спирайте да искате и да търсите най-доброто за себе си.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е приятен и днес работата няма да ви се струва тежка. Предстоят ви срещи с хора, които са наясно с проектите ви и чиято компания едва ли ще бъде натоварваща. Доброто разбирателство ще се окаже много необходимо за в бъдеще и от тази гледна точка днешният ден е наистина ползотворен. Не пренебрегвайте семейството си.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С добри намерения сте днес, да приключите делова задача или да придвижите друга напред. Няма да ви липсват финанси, за да организирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора. Радостна вест.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Отдадени на работа често пропускате общуването с децата и близките ви хора. От времето с тях получавате всичко онова, което не може да се купи с пари. Не пренебрегвайте и личните си нужди, погрижете се за себе си. Слушането на тиха, приятна музика ще ви зареди с енергията и ще повиши вибрациите ви, извеждайки ви на по-високо духовно ниво.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Повишените ви разходи от последните дни ще изострят сетивата ви и ще ви подтикнат да търсите допълнителни начини за подпомагане на бюджета. Ако имате свой бизнес не прехвърляйте от собствените си отговорности върху подчинените си, за да сте спокойни за изпълнението на задачите.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Без да жалите себе си с готовност ще се включите в подготовката на мероприятие от по-голям мащаб. Откритостта ви ще ви донесе предимство и ще получите изгодно предложение. Отнасяйки се с доверие към другите, ще се радвате на внимание и повече споделени мигове. На хоризонта се появява нов човек за вас, връзката ви с когото предстои.
  02 юни 2020
  Последни новини