От х:

Днес в x:

Великобритания тества по 8000 на ден, трансформира паркинги за борба с коронавируса

    Британското правителство продължава да опитва да ограничи огнището на COVID-19, докато местните власти, обществени групи и благотворителни организации работят за осигуряване на храна за най-уязвимите в обществото.

    Свободните сега паркинги и големи публични терени се превръщат в щабове за разпределяне на храна, медицински центрове, временни болници.

    Доброволци приготвят храна и храна на разпределителен център на подземния паркинг на стадион "Тотнъм Хотспър" в Лондон, Великобритания, показва снимка от 31 март 2020 г.  Хъбът за разпространение е създаден от благотворителната организация  Edible London, която работи в партньорство със Съвета на Харингей, за разпределение на храна на уязвими групи и работници на Националната здравна служба (NHS). 

    Тестова станция за COVID-19 е създадена на паркинга на магазин IKEA в Уембли, северозападен Лондон, Великобритания, според местните медии. В нея тестовете се извършват от специалисти на здравните служби. Правителството си постави за цел да se izwyr[wat провежда 25 000 теста на ден, но cтази цел няма да бъде постигната до края на април, заради глобалния недостиг на химикали, необходими за тестването.

    Повече от 8 000 пациенти са били тествани в понеделник, посочи днес министърът на кабинета Майкъл Гоув, цитиран от BBC. Думите му идват на фона на нарастваща критика за невъзможността на някои здравни служители да получат тестове. Кралският медицински колеж заяви, че една четвърт от лекарите не са на работа, защото им се налага да се самоизолират - или защото самите те имат симптоми, или член на домакинството им. Една пета от медицинските сестри са засегнати, заяви Кралският колеж за медицински сестри. Според Британската медицинска асоциация тестове на персонала са започнали да се правят през уикенда, но само на малък брой.

    Международното изложение, конгресен център ExCeL London в района Custom House в Нюъм, Източен Лондон се превръща във временна болница за пациенти с коронавирус. Новата болница - NHS Nightingale, ще се състои от две отделения, всяко за 2000 души.

    Около 20 хиляди пенсионирани или бивши медици на Острова се върнаха на работа в болници и здравни центрове, за да подкрепят спешно наплива от пациенти с COVID-19.

    Мащабната програма, приета от правителството включва в частност изплащане на временно останалите без работа служители във фирмите и самонаети лица във Великобритания на 80% от заплатите или декларирания им доход. Изплащането ще започне през юни.

    По последни данни във Великобритания установените случаи са 25 150, смъртните  - 1 789. Оздравели от COVID-19 са 135 души (сряда, 1 април)

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини