От х:

Днес в x:

Великобритания тества по 8000 на ден, трансформира паркинги за борба с коронавируса

  Британското правителство продължава да опитва да ограничи огнището на COVID-19, докато местните власти, обществени групи и благотворителни организации работят за осигуряване на храна за най-уязвимите в обществото.

  Свободните сега паркинги и големи публични терени се превръщат в щабове за разпределяне на храна, медицински центрове, временни болници.

  Доброволци приготвят храна и храна на разпределителен център на подземния паркинг на стадион "Тотнъм Хотспър" в Лондон, Великобритания, показва снимка от 31 март 2020 г.  Хъбът за разпространение е създаден от благотворителната организация  Edible London, която работи в партньорство със Съвета на Харингей, за разпределение на храна на уязвими групи и работници на Националната здравна служба (NHS). 

  Тестова станция за COVID-19 е създадена на паркинга на магазин IKEA в Уембли, северозападен Лондон, Великобритания, според местните медии. В нея тестовете се извършват от специалисти на здравните служби. Правителството си постави за цел да se izwyr[wat провежда 25 000 теста на ден, но cтази цел няма да бъде постигната до края на април, заради глобалния недостиг на химикали, необходими за тестването.

  Повече от 8 000 пациенти са били тествани в понеделник, посочи днес министърът на кабинета Майкъл Гоув, цитиран от BBC. Думите му идват на фона на нарастваща критика за невъзможността на някои здравни служители да получат тестове. Кралският медицински колеж заяви, че една четвърт от лекарите не са на работа, защото им се налага да се самоизолират - или защото самите те имат симптоми, или член на домакинството им. Една пета от медицинските сестри са засегнати, заяви Кралският колеж за медицински сестри. Според Британската медицинска асоциация тестове на персонала са започнали да се правят през уикенда, но само на малък брой.

  Международното изложение, конгресен център ExCeL London в района Custom House в Нюъм, Източен Лондон се превръща във временна болница за пациенти с коронавирус. Новата болница - NHS Nightingale, ще се състои от две отделения, всяко за 2000 души.

  Около 20 хиляди пенсионирани или бивши медици на Острова се върнаха на работа в болници и здравни центрове, за да подкрепят спешно наплива от пациенти с COVID-19.

  Мащабната програма, приета от правителството включва в частност изплащане на временно останалите без работа служители във фирмите и самонаети лица във Великобритания на 80% от заплатите или декларирания им доход. Изплащането ще започне през юни.

  По последни данни във Великобритания установените случаи са 25 150, смъртните  - 1 789. Оздравели от COVID-19 са 135 души (сряда, 1 април)

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 06.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Предстоят ви може би повече ангажименти отколкото сте предвидили и въпреки почивния ден, някои от вас ще бъдат доста натоварени. Въпреки това дейностите, с които се захващате ви носят удовлетворение и стимулират доброто ви самочувствие. Това е особено валидно ако са непосредствено свързани с деловата сфера. Можете да разчитате на добри приходи.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днешният ден няма да остави време за почивка на онези от вас, които се занимават със собствен бизнес. Действате бързо, когато това се изисква от вас, но през останалото време добре премисляте действията си и предпочитате да не избързвате. Очаквайте скорошни приходи от дейност, която сте успели да реализирате с помощта на близък човек.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се погрижите за всичко, което планирате днес да приключи в рамките на деня. Градивните ви усилия ще ви държат в добра форма и ще съумеете да се организирате с времето си. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Запазете за себе си намеренията, не ги правете достояние на всички. Очаровани сте от вниманието на човека до вас и това ви обнадеждава за връзката ви. Новини от близък човек, пребиваващ в чужбина. Притесненията ви ще отшумят и скоро ви очакват нови развития. Хранете се здравословно, възможни са неразположения.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Организирайте се по-добре, ако искате да се справите с всичките си задачи. Пред вас ще се изправят предизвикателства, изкушенията на които ще ви проводят в друга посока на мислене. Ще се стремите да повишите благосъстоянието на семейството си и ще намирате преки пътища за постигането му.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днешният ден е особено подходящ за почивка и развлечение. Имате нужда от отдих и зареждане със свежи сили, затова не се колебайте да прекарате този ден по възможност на открито и в компанията на близки хора. Чувствате се добре в ролята на организатори, затова едва ли ще сбъркате ако се наемете с инициирането на подобно мероприятие.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Овладейте емоциите и ще си спестите разочарования и неприятности. Споделете отговорностите и не предприемайте нищо ново. Не се натоварвайте с информация, която не ви засяга пряко, търсете тишината и спокойствието. Погрижете се за дома, направете пролетно почистване и мислите ви ще се успокоят.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се разпилявайте в много посоки, за да не провалите изпълнението на важен ангажимент. Можете да направите и нещо повече за себе си, без да изпускате от контрол ситуацията. Ще получите възможност за допълнителни доходи, предвид нарасналите си нужди, но и защото имате енергия за това.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В личния ви живот ще настъпи объркване, породено от разминаването между очакваното и случващото се. Проявете разбиране и търпеливо изчакайте момента за решителни действия. Твърде често оставяте емоциите да ви водят, а от това следват различни проблеми. Дайте си малка почивка.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще се радвате на хубав и ползотворен ден. Вътрешното ви чувство за равновесие и справедливост ще ви изведе на правилните позиции, дори да изненадата с поведението си някого. Силата ви е в разума и умението да постигате целите си, нещо с което не всеки може да се похвали. Възможно е ново приятелство.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Покажете доброто си отношение към хората, с които общувате и ще направите деня по-хубав, освен, че има какво да научите за себе си. Настроението ви ще се подобри от присъствието на някой, който не спира да ви вълнува. Споделете любовта си и ще откриете, че чувствата ви са взаимни.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Изчистете главата си от излишни и натоварващи ви мисли. Дистанцирайте дразнителите около себе си и ще се почувствате добре. Хубавото време, приятелите и развлеченията ще направят деня ви приятен. С нови сили ще се посветите на заниманията си и ще оставате доволни от себе си.
  06 юни 2020
  Последни новини