От х:

Днес в x:

Депутатът Евгения Ангелова дари 120 защитни шлема на МБАЛ Хасково

    120 защитни шлема дари на МБАЛ Хасково народният представител от ГЕРБ Хасково Евгения Ангелова, съобщиха от пресцентъра на политическата партия.

    Шлемовете са произведени в българска фирма. Те са за многократна употреба, подлежат на дезинфекция и са за хората, които работят на първа линия в битката срещу коронавируса.

    „Именно тези медицински специалисти трябва да бъдат изключително добре защитени, особено при извършване на опасните манипулации при пациенти с Covid-19 - интубация, промивка на тръбите при интубиране, взимане на проби, когато може да се получи неочаквано изкашляне от пациента в лицето на специалиста“, обясни Евгения Ангелова.

    В тези случаи маската и очилата не са достатъчна защита и препоръчителна част от предпазното облекло е специален шлем за лицето. В хасковската болница до момента нямаше от този много необходим тип предпазни средства. Единствено в големите болници в София и Варна бяха получени такива дарения още преди седмица, затова реших, че мога да подпомогна работещите в Областната болница в Хасково по този начин, обясни благотворителния си жест народният представител.

    „Искрено се надявам на лекарите и сестрите в нашата болница да не се наложи да използват шлемовете, които им подарих. Надявам се и да имат по-малко случаи на пациенти болни от коронавирус, но съм убедена, че с изключителния професионализъм и големите си сърца, нашите лекари и сестри ще дадат всичко от себе си, за да се справят с трудните ситуации“, подчерта Евгения Ангелова.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Моя дар за мисирката от гроб/дпс
    • 2
      Въ
      Въпрос
      38 -3
      11:01, 1 апр 2020
      Що Правителството не снабди Болниците с безплатни щитове
      ...
      Откога Задълженията по Закон станаха Дарения ?
      • От
        Отговор
        40 -5
        11:08, 1 апр 2020
        Откакто ******* раздава народните пари, все едно че си ги вади от джоба, а не е на всички нас! И иска да му се кланяме, благославяме и целуваме ръка, крак и едни други работи.
    • 3
      По
      Порчо
      49 -7
      11:05, 1 апр 2020
      Ангелова, стига кросна насам-натам. Всичките от НС трябва да сте под карантина. То не че има някаква полза от вас, ама поне да не разнасяте заразата из България. Трябва да ви качат на един кораб и който оцелее, оцелее!
    • 4
      • Ху
        Хулиган
        9 -1
        12:02, 1 апр 2020
        Още вчера писаха за втори!
    • 5
      Ха
      ха сега де?
      13 0
      12:08, 1 апр 2020
      При ежедневните доклади никой не споменава за нашия номер 2. Обаче е подаден като такъв навсякъде. Защо шефът на щаба пропусна да го каже? Чудно, кой е в час с материала?
    • 6
      Гр
      Гражданин
      27 -1
      12:23, 1 апр 2020
      Да се вземат пример и другите депутати от Хасково да даряват, следва Полихронов и семейство... имат и частен бизнес. И много други депутати да не се ослушват само за заплати и ,,келипир,, да даряват, нали уж за народа са там да се грижат сега за този народ и с личен пример.Не да се навират в Народното събрание за личен интерес.
      • Пи
        питащ
        19 0
        14:35, 1 апр 2020
        Общинските ни съветници какво и кога ще дарят?По телевизията се показват като мислещи за хасковлии.Да видят колегите си от другите общински съвети,да вземат пример.
    • 7
      По
      Полицай
      26 -3
      12:51, 1 апр 2020
      Господа, първо трябва да дадете на колегите които са по-КПП-тата и изходите на града защото и те са на ПЪРВА ЛИНИЯ и имат много срещи с водачи и хора!
      • Ле
        леп
        11 -1
        14:56, 1 апр 2020
        ГЕРБ ви пуснаха разделителната линия ПЪРВА ЛИНИЯ и сега ще се избиете.
        Първа линия НЯМА.Има хора,които не излизат от вкъщи и има хора,които излизат.
        Кажете ми,кои са втора,трета,пета линни.Започвайте да мислите логично.Аман от полуграмотни.
      • Зо
        зоолог
        7 0
        18:19, 1 апр 2020
        Гербераста е безмозъчно същество, то не може да мисли.
    • 8
      Но
      Нови случаи
      7 -1
      17:44, 1 апр 2020
      “Мъж, блъснат от влак, почина от коронавирус.”
      „Мъж премазан от валяк почина от корона вирус“
      „Пенсионер умрял от глад почина от корона вирус“
      „Млада жена скочи от 10-тия етаж и почина от корона вирус“
      „Труп на мъж е открит до борса в София,вероятно убит.Починал от корона вирус“
    • 9
      Ек
      Екотрадекс 4
      3 0
      22:46, 1 апр 2020
      Защо няма дарения от богатите бизнесмени в града всеки се спотайва и нищо, другите депутати къде са и нищо не даряват ... Пак отбиване на номера, иначе приказките сме голяма работа и пъчене на безмислени лозунги Работа работа и работа и то се получи Криене криене криене ...Ами намерете подходящи маски респиратори и т.н.
    Последни новини