От х:

Днес в x:

Сняг на 1 април в цялата страна, не е шега

Априлска зима посрещаме в сряда и четвъртък с обилен снеговалеж, студен вятър и ниски температури. Валежите започнаха през нощта, ще продължат в цяла Централна и Западна България и на места на Североизток.

Обявен е оранжев код за опасно време в две области в страната - Благоевград и Смолян. Там се очаква снежна покривка до 20 см. В 17 области кодът е жълт - там снегът се натрупа до около 10-15 см.

Около обяд ще е особено ветровито. Поривите на вятъра ще са най-силни в Дунавската равнина. Температурите в най-топлата част на денонощието ще между 0 и 5 градуса, до 6-7 по Черноморието.

Балканите са в плен на мощна полярна студена въздушна маса, а в южната част на полуострова се развива средиземноморски циклон. Комбинацията създава условия за обилни снеговалежи, които ще продължат до ранния следобед на четвъртък. След това валежите постепенно ще спират.

Времето остава студено с най-ниски температури в петък рано сутринта, когато термометрите ще покажат стойности около и под минус 5 градуса. По-късно през деня обаче ще се стопли, по-осезаемо на север и на изток. Затоплянето ще продължи и другата седмица ни очакват температури около 15 градуса.

През почивните дни в Средиземноморието ще се оформи поредна зона с ниско атмосферно налягане. Валежите у нас ще са съвсем незначителни в събота, предимно в Южна България. От събота до понеделник ще е ветровито с кулминация в неделя, когато се очакват студени пориви над 60-70 километра в час в Южна и Източна България.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини