От х:

Днес в x:

Щабът в Ардино затяга мерките: Хранителните магазини до 13 април ще работят до 19.00 часа

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан оповести днес на поредното заседание на Общинския кризисен щаб нови мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса на територията на общината. Той издаде заповед, с която препоръчва на собствениците и наемателите на търговските обекти, предлагащи хранителни стоки на територията на общината временно до изтичане на срока за извънредно положение (13 април) да приключват работа в 19.00 часа. Забранява се събирането и струпването на хора на  туристическите обекти на територията на общината, като„Дяволският мост“, тракийското светилище „Орловите скали“, туристическият комплекс „Белите брези“,

крепостта при местността „Асара“ край Башево, късноантичната и средновековна крепост при устието на река Боровица, землището на село Дойранци, връх „Алада“, общинския музей и барутчийницата в град Ардино. „Целта е да се спре разпространението на COVID-19. Трябва да свикнем да живеем с тези нови правила. За всеки един от нас здравето е най-ценно“, заяви инж. Изет Шабан. Той уточни, че ардинци могат да плащат дължимите местни данъци и такси с 5 процента отстъпка до 30 юни. Срокът е променен със Закона за извънредното положение. 

Общинският кризисен щаб в Ардино за борба с СOVID-19 продължава да бъде в постоянна връзка и с екипа от медици в местната болница, които се грижат за двамата пациенти, заразени с коронавирус. В проведения он-лайн телефонен разговор, д-р Адам Персенски съобщи, че здравословното им състояние  е добро. .

Началникът на Районно управление „Полиция“ в Ардино Щилян Узунов уточни, че вече 99 лица от територията на общината са поставени под карантина, след завръщането им от страни с усложнена епидемиологична обстановка.

Припомняме, че на телефони 03651 42 12 или 0882 28 9862, жителите на общината могат да подават сигнали или да търсят съдействие от местната власт.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини