От х:

Днес в x:

Над 400 са актовете за посещения на паркове, толкова са и нарушителите на карантината

В близките дни няма случаи на контрабанда на маски, каза вътрешният министър Младен Маринов в Министерски съвет на извърнедния брифинг днес. Той припомни, че голяма част от граничните пунктове са затворени.

Маринов горещо препоръча все пак всеки да се снабди с маска и да я ползва на обществени места. Целта не е принуда, а препоръка за предпазване.

Няма как цените на маските да бъдат регулирани. При голямо търсене, цените се променят, но нито един министър не може да определя цена на маска на пазара. В тази ситуация е възможно да има спекулации, допусна Младен Маринов.

До момента има съставени 400 акта за нарушения на забраната за посещения на паркове, градинки и събиране повече от двама души. Близо толкова са и случаите за нарушаване на карантината. За тези случаи, обаче, няма да се променят наказанията.

Министърът уточни, че с извънредното законодателство, в определени случаи, може да се следи клетка на мобилен оператор. Тази процедура може да се прилага при отказ конкретно лице да спазва карантината. Но остава условието в срок до 24 да се уведомява съд. Ако няма разрешение, то събраните данни се унищожават.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини