От х:

Днес в x:

Новото предимство на Macbook

Macbook винаги е бил синоним на лаптоп, който се използва за работа. Удобен, бърз, с батерия, която изкарва по-дълго в сравнение с много модели. А когато едно устройство ни е най-верният приятел в бизнеса, очаквано искаме всички данни, които споделяме с него, да бъдат добре защитени.

Ако традиционните пароли не ни се струват достатъчни, то Apple се готви да ни изненада приятно. Технологията за лицево разпознаване FaceID, позната ни от iPhone, ще видим скоро и в Macbook. Това показва нов патент, публикуван от компанията.

Според него, сензорът за лицево разпознаване ще е поместен в горната част на дисплея на лаптопа и на Mac мониторите, като ще "изреже" ноч в него, подобно на дизайна на iPhone X, пише Daily Mail.

Технологията използва излъчване на инфрачервена светлина към лицето на потребителя, а разпознаването става благодарение на начина, по който тя се отразява. Биометричната система не само повишава сериозно защитата на устройствата, но и прави отключването им много по-лесно.

За разлика от софтуера за лицево разпознаване, който можем да си инсталираме на някои компютри с Windows, но се оказа лесен за разбиване, Apple разчита на доказаната вече сигурност на своята система FaceID, която ще се превърне в още един голям плюс на новите модели Mac.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини