От х:

Днес в x:

Глобените за неспазване на мерките в Пловдив са 92 души - с по 5000 лв.

Пловдивските полицаи наложиха 92 глоби от 5000 лв и съставиха 65 протокола с предупреждения заради неспазване на мерките срещу епидемията от коронавирус. Това съобщи кметът Здравко Димитров след конферентна връзка с директора на Окръжната дирекция на МВР в Пловидв ст. комисар Йордан Рогачев, предаде БНР.

Санкциите са наложени по силата на Закона за извънредното положение.

В екипите, които следят за прилагането на противоепидемиологичните мерки на територията на Пловдив, участват местната Общинска полиция, ОП "Общинска охрана" и Пловдивския общински инспекторат.

Уточнява се, че най-много сигнали за нарушения има от кварталите с етническо население, но и в останалите има много санкционирани граждани.

Според Закона за извънредното положение, който наруши или не изпълни въведени с акт на министъра на здравеопазването или директор на регионална здравна инспекция противоепидемични мерки, се наказва с глоба в размер на 5000 лв.

Когато нарушението е извършено от едноличен търговец или юридическо лице, се налага имуществена санкция в размер на 15 000 лв.

Санкции могат да се налагат от държавни здравни инспектори или от длъжностни лица, определени от директора на РЗИ, длъжностни лица, определени от директорите на ОДМВР или длъжностни лица, определени от кметовете на общини.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини