От х:

Днес в x:

31 души се записаха като доброволци в помощ на медици, РЗИ и КПП-тата

    В община Хасково до момента волята си за доброволческа работа са заявили 31 човека, съобщиха от кметството.

    Телефонът за записване е 0884 840 222. Доброволци могат да бъдат пълнолетни граждани, до 60-годишна възраст, които след обучение и инструкции за безопасна работа, ще бъдат насочени в дейности за подпомагане на хората от община Хасково и институциите за поддържане на реда и мерките за сигурност, въведени с обвяването на извънредното положение.
    "Ценим всяка помощ!", заявиха от общинската администрация.

    Във връзка с координацията на работата и по решение на МС и НСОРБ доброволците ще бъдат насочвани към съдействие на общинските власти в следните направления: подкрепа на медицински заведения, подкрепа на социални служби и РЗИ, подкрепа на службите по реда и КПП-тата в областните градове.

    Продължават противоепидемичните мерки на община Хасково срещу разпространението на коронавируса. Днес екипите на „Екопрогрес“ дезинфекцираха местата за отдих и игра, както и междублоковите пространства в кв. „Бадема“, кв. “Изгрев“, парк „Днепър“, централна градска част. Работата продължава през целия ден, като на дезинфекция ще бъдат подложени всички места, където минават повече хора или се разхождат домашни любимци.

    Община Хасково напомня на всички граждани, живеещи в жилищни блокове, че дезинфекцията на общите части е задължение на етажната собственост.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ас
      Ася
      9 -2
      12:31, 30 мар 2020
      Без проблем излизаш и влизаш в града до Технополис. това е безсмислено
    • 2
      Ки
      Киро
      6 0
      13:32, 30 мар 2020
      Всички отиват уж по работа или на село и каква е файдата никаква само декларации
    • 3
      Ир
      Ирка
      4 0
      13:37, 30 мар 2020
      Кметицата на Подкрепа дава бележки и на личните карти на които адресът е Хасково те си влизат и излизат както си искат Какво правим тогава НИЩО
    • 4
      Не
      не знам
      3 -1
      15:20, 30 мар 2020
      Най-нужни са доброволци на летището. Но да отидеш там трябва да си или голям идеалист или голям идиот. Кое от двете не знам.
    • 5
      До
      добрин
      2 0
      17:35, 30 мар 2020
      За какво затварят училищата и заведенията като шибаните не хранителни магазини работят вие сте луди бе
    • 6
      Ва
      Валери
      1 0
      21:37, 30 мар 2020
      Психолозите могат много добре да обяснят нещо наистина важно-не само какво говориш,но и как го казваш. Поведението ,както и изразните средства са от съществено значение да предизвикаш доверие у хората, а оттам-и да ги стимулираш да спазват даваните съвети. Тук Мутафчийски допусна огромна грешка,защото реши ,че може и трябва да прибегне до откровени заплахи и забрави,че следва да говори предимно като лекар,а не-като висш представител на репресивен орган. Знаем за извънредните мерки,уведомени сме и за санкциите при неспазването им. Мутафчийски е длъжен да ни каже,какво се прави за хората и кога ще им бъдат обезпечени средства за лична защита,но мълчи за това. Все по-суровите мерки не се ли налагат всъщност от липсата на маски,ръкавици и дезинфектанти ? А положението на болниците в страната ? Спестяването на истината не предизвиква доверие,а възмущение от нечестното поведение. Идиотизмът в заканите сочи и на пълна безпомощност,защото е напълно неясно,че нито така наречените декларации,нито изпращането на съобщения може да има, какъвто и да било реален ефект. Това просто е начин хората да бъдат тормозени,за да се убедят във внушението,че : „Никой не може да ни спре да правим,каквото искаме“. Мутафчийски забрави за дължимото уважение към нас,възприе ултимативен тон и започна да се държи като диктаторче,което е последна инстанция по всички въпроси. Явно наистина повярва в поредната лъжа-че рейтингът му се бил вдигнал до небесата. А той просто е част от манипулацията,чиято цел е да ни убеди,че се вземат необходимите и възможни мерки за защита на хората от коронавируса.
    Последни новини